REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
JAV Centrinės žvalgybos tarnybos (CŽV) agentų, trečiadienį pranešė valstybės kaltintojai.
"Remiantis dabartiniais turimais duomenimis, tikslūs aprašai įtariamųjų, minimų suėmimo orderiuose, leidžia manyti, jog jais galėjo savo tapatybę dangstyti CŽV agentai", - teigiama prokurorų pranešime.
Pasak jų, Miuncheno rajono teismas išdavė orderius, leidžiančius suimti 13 asmenų, kurie įtariami neteisėtai suvaržę laisvę ir sunkiai sužaloję libaniečių kilmės vokietį Khaledą el-Masri (Chalidą Masrį).
2003 metų pabaigoje Kh.Masri buvo suimtas Makedonijoje ir, kaip pats teigia, perduotas CŽV agentams, kurie jį nuskraidino į Afganistaną ir per nesusipratimą laikė jį ten iki pat 2004 metų gegužės pabaigos.
Tyrėjai teigia tikintys nukentėjusiojo pasakojimu.
Valstybės kaltintojai nurodo, kad įtariamųjų tapatybės buvo nustatytos remiantis sąrašu, kurį padėjo sudaryti Ispanijos pareigūnai. Minėtajame sąraše išvardyti skridusieji tuo pačiu lėktuvu, kuris, anot Kh.Masri, nugabeno jį į Afganistaną.
Kaltintojai pridūrė, kad papildomos informacijos apie įtariamųjų asmens tapatybę pateikė Milano prokurorai ir Europos Tarybos tyrėjas Dickas Marty (Dikas Martis).
"Šie duomenys, kaip ir kitų tyrimų rezultatai, dabar suteikia pagrindo rimtai įtarti, kad 13 identifikuotųjų asmenų dalyvavo pagrobiant el-Masri", - nurodo prokurorai.
Kh.Masri byla Europoje pakurstė diskusijas apie Jungtinių Valstijų žvalgybos tarnybų vykdomus slaptus įtariamų teroristų pervežimus.
Tolesnių tyrimų metu bus siekiama nustatyti tikrąją įtariamųjų asmens tapatybę, pridūrė prokurorai. Daugiau informacijos, net ir apie įtariamųjų tautybę, jie nepateikė.
Kaip remdamasi savo pačios tyrimu pranešė Vokietijos valstybinė televizija NDR, minėtieji 13 įtariamųjų yra CŽV darbuotojai. Anot televizijos, didžioji dauguma jų yra Jungtinėse Valstijose.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų