REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui nagrinėjanti Seimo specialioji tyrimo komisija trečiadienį po pietų posėdyje spręs dėl papildomų liudytojų apklausos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat komisija spręs dėl gautų dokumentų prijungimo prie komisijos medžiagos.Komisija iki šiol jau apklausė beveik 40 liudytojų, tačiau kai kurie į ją kviesti liudytojai neatvyko dėl ligos ar kitų priežasčių.

REKLAMA

Į komisijos posėdį buvo kviesti, bet neatvyko Kauno bendrovės "Kauno grūdai" vadovas Tautvydas Barštys, buvęs prezidento Rolando Pakso verslo partneris, "Restako" vadovas Algirdas Drakšas bei atostogaujantis verslininkas, "Italiana International" atstovas Vladas Jakutis, Kaliningrado srityje turintis bendrą verslą su prieštaringos reputacijos Rusijos verslininku Anzoriu Aksentjevu-Kikališviliu, siejamu su Rusijos mafija.

Atvykti į komisijos posėdį iki šiol atsisako ir Rolandas Paksas. Jis buvo kviečiamas į visus komisijos posėdžius kaip suinteresuotas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Vienam prezidento advokatui pareiškus, jog "prezidentas - ne piemuo" ir jį dera apklausti tik Prezidentūroje, komisija pareiškė esanti pasirengusi tai padaryti.Tačiau tuomet prezidentas pareiškė, jog su komisija nesusitiks tol, kol jis negaus visus medžiagos, o jo advokatai - teisės susipažinti su slapta informacija.

R.Paksas atsisakė liudyti ir lapkritį dirbusiai Seimo laikinajai tyrimo komisijai dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui.

Tąkart komisija nustatė, kad R.Paksas dėl savo ryšių yra pažeidžiamas ir tai kelia pavojų Lietuvos nacionaliniam saugumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat iki šiol nesutiko duoti parodymų ikiteisminiuose tyrimuose, kuriuos Generalinė prokuratūra atlieka dėl slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros, galimo valdininkų poveikio privačioms verslo struktūroms ir grasinimų prezidentui.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir savo priesaiką yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų