REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl stiprios kopijavimo aparatų paklausos ir išaugusių skaitmeninių fotoaparatų pardavimų Japonijos bendrovės "Canon Inc" grynasis pelnas 2003 metais, palyginti su ankstesniais, išaugo 45 proc. Šiais metais ji prognozuoja penktus metus iš eilės gauti rekordinį pelną.

REKLAMA
REKLAMA

"Canon" konsoliduotas grynasis pelnas kalendoriniais 2003 metais sudarė 275,7 mlrd. jenų (2,60 mlrd. JAV dolerių) ir viršijo analitikų prognozuotus 264,5 mlrd. jenų. Bendrovės pardavimai, palyginti su 2002 metais, padidėjo 8,8 proc. - iki 3,2 trilijono jenų.

REKLAMA

Paskutinįjį 2003 metų ketvirtį "Canon" grynasis pelnas, palyginti su atitinkamu laikotarpiu prieš metus, pakilo 24,8 proc., o pardavimai buvo 3,9 proc. didesni ir sudarė 861,7 mlrd. jenų.

"Canon" pelną lėmė stipri daugiafunkcinių kopijavimo aparatų paklausa ir išaugusi skaitmeninių fotoaparatų prekyba. Šioje pasaulinėje rinkoje kompanija turi 20 proc. dalį ir varžosi su "Sony Corp" dėl pirmosios vietos.

Didžiausia Japonijos organizacinės technikos gamintoja tikisi, jog geri laikai ir toliau tęsis. 2004 metams ji prognozuoja 3,7 proc. didesnį - 286 mlrd. jenų grynąjį pelną, o pardavimai, pasak kompanijos prognozių, turėtų paaugti 4,1 proc. - iki 3,3 trilijono jenų.

REKLAMA
REKLAMA

Šios savaitės pradžioje kopijavimo aparatų milžinė "Xerox Corp" pranešė apie gautą didžiausią metinį pelną nuo 1999 metų, tuo tarpu spausdintuvų gamintojos "Lexmark International Inc" paskutiniojo ketvirčio pajamos dėl didesnės biurų ir asmeninio naudojimo įrangos paklausos paaugo 20 proc.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų