REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos misijos prie Europos Bendrijų indėlis į Lietuvos įmonių produkcijos ir paslaugų eksporto skatinimą įvertintas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos apdovanojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos misijos prie Europos Bendrijų vadovui ambasadoriui Oskarui Jusiui įteiktas nacionalinis 2003 metų "Lietuvos eksporto prizas" - Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų simboliką vaizduojantis ženklas bei diplomas.

REKLAMA

"Priimame šį prizą ne tik su padėka, bet ir su įsipareigojimu dar labiau stiprinti misijos veiklą atstovaujant Lietuvos verslo interesams", - per apdovanojimą Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinės asamblėjos sesijoje teigė O. Jusys.

Jo nuomone, Lietuvos diplomatinės tarnybos ir šalies verslo bendradarbiavimas tampa vis intensyvesnis. Ankstesniais metais tokie patys Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos apdovanojimai buvo skirti Lietuvos Respublikos ambasadoms Rusijos Federacijoje ir Latvijos Respublikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius atkreipė susirinkusių verslininkų dėmesį į tai, kad šių metų gegužę Lietuvai tapus Europos Sąjungos (ES) nare, konkurencija lietuviškam gaminiui nesumažės.

"Konkurencinė kova tik didės", - pabrėžė O. Jusys, bet tuo pačiu užtikrino, kad jo vadovaujamos atstovybės darbuotojai - diplomatai ir visų sričių specialieji atašė - pasirengę prisidėti prie Lietuvos įmonių sėkmės ES.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija vienija penkis autonomiškai veikiančius regioninius rūmus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, kurie skatina užsienio prekybą, vidutinį ir smulkųjį verslą, teikia informaciją apie galimus partnerius Lietuvoje ir užsienyje, atstovauja verslininkams Lietuvos bei užsienio institucijose, rengia ir teikia pasiūlymus ūkio plėtros klausimais Vyriausybei bei kitoms valstybės institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2001 metų asociacija skiria "Lietuvos eksporto prizą", kuriuo ji suteikia aukščiausią įvertinimą valstybės institucijoms ir privačioms organizacijoms, aktyviausiai remiančioms ir plėtojančioms Lietuvos įmonių produkcijos bei paslaugų eksportą.

Nacionalinis 2003 metų "Lietuvos eksporto prizas" taip pat atiteko Lietuvos Respublikos ūkio ministerijai ir Lietuvos nacionalinei vežėjų automobiliais asociacijai "Linava". Šioms organizacijoms apdovanojimai įteikti praėjusių metų pabaigoje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų