REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baudžiamąją bylą Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovui Mečiui Laurinkui prašęs iškelti prastą reputaciją turinčios asociacijos "XXI amžius" vadovas Rusijos pilietis Anzoris Aksentjevas-Kikališvilis nutilo, kai Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka priminė, kad už melagingus kaltinimus jam pačiam gali grėsti baudžiamoji atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA

A.Aksentjevo-Kikališvilio prašymą iškelti baudžiamąją bylą M.Laurinkui prokuratūra gavo gruodžio pradžioje. Netrukus Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamam A.Aksentjevui-Kikališviliui buvo išsiųstas A.Kliunkos raštas, kuriame pranešama, jog atsisakoma pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau prašoma per kuo trumpesnį laiką atsiųsti kai kuriuos patikslinimus.

REKLAMA

Atsakymo iki šiol nesulaukta.

Kaip dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė A.Kliunka, A.Aksentjevas-Kikališvilis M.Laurinkų kaltina ne tik jį apšmeižus, bet ir daug sunkesniais nusikaltimais - šantažu, turto prievartavimu, grasinimais nužudyti.

"Jis rašo, kad prieš jį vartotas "ginkluotas reketas". Neva nuo M.Laurinkaus atvykęs ginkluotas VSD pareigūnas jam siūlęs už tam tikrą sumą ramų gyvenimą Lietuvoje ir perspėjęs, kad "jie šaudo taikliai", - kalbėjo prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

VSD vadovas taip pat kaltinamas neteisėtu pokalbių pasiklausymu, bei pažeidęs A.Aksentjevo-Kikališvilio, kaip žmogaus, teises. Iš viso A.Aksentjevas-Kikališvilis įvardija 7 kaltinimus M.Laurinkui.

Stomatologės verslininkės Renatos Smailytės pažįstamam A.Aksentjevui-Kikališviliui M.Laurinkus jau seniai buvo vienintelė kliūtis gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, o gal net ir tapti mūsų valstybės piliečiu.

2003 metų rugpjūčio 19 dieną VSD užfiksuotose R.Smailytės ir A.Aksentjevo-Kikališvilio pokalbiuose VSD vadovas vadinamas "mirtinu draugu", kurį A.Aksentjevas-Kikališvilis Ispanijoje žada pasitikti ir "uždusinti glėbyje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai spalio 28 dieną VSD iniciatyva A.Aksentjevas-Kikališvilis paskelbtas nepageidautinu asmeniu Lietuvoje. Šis sprendimas jam užkirto kelią supirkinėti nekilnojamąjį turtą Lietuvoje ir matytis su Vilniuje, Pušų gatvėje, gyvenančia drauge Marina Timofejeva bei dukra Anastasija.

Šiame bute yra lankęsis buvęs prezidento patarėjas Remigijus Ačas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Algimantas Songaila, Pagėgių meras Kęstas Komskis, Seimo narys Egidijus Skarbalius.

Trečiadienį paaiškėjo, jog su A.Aksentjevu-Kikališviliu yra pažįstamas ir Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Seime Henrikas Žukauskas. Jis su Rusijos verslininku susipažino Palangoje ir sako kalbėjęs "apie nieką".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų