REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Statoil" degalinėse ketinama sumontuoti modernesnę vaizdo įrangą, bus rengiami darbuotojų mokymai, keičiamasi informacija apie kuro vagystes su policija. Tai buvo sutarta penktadienį (01.23) įvykusiame "Statoil" ir policijos atstovų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai viename didžiausių degalinių tinklų Lietuvoje padaugėjo kuro vagysčių, todėl kartu su policija ketinama imtis naujų priemonių prieš vagis, pranešė bendrovė "Viešųjų ryšių partneriai".

REKLAMA

Tai buvo sutarta penktadienį įvykusiame bendrame "Statoil" ir policijos atstovų susitikime.

"Kuro vagystės iš degalinių yra ne tik degalinių tinklų, bet ir policijos bei visos visuomenės problema", - sakė "Lietuva Statoil" saugos skyriaus vadybininkas Audrius Šapola.

Anot jo, pastebėta, kad nuolat iš degalinių kurą vagiantys asmenys neretai būna padarę ir kitų nusikaltimų - pavogę automobilius, apvogę butus, įvykdę plėšimų, prekiauja narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitaiko, kad po vagystės dideliu greičiu iš degalinių išvažiuojantys vagys sukelia avarijas ar netgi sužaloja žmones.

"Siekiame, kad kuro vagys visuomenėje būtų suvokiami ne kaip smulkūs sukčiai, o kaip rimti nusikaltėliai, prieš kuriuos reikia kovoti", - teigė A. Šapola.

Su kuro vagimis pirmiausia bus kovojama šalies sostinėje, nes apie 70 proc. visų šių vagysčių iš iš degalinių įvykdoma būtent Vilniuje. Vien tik Vilniaus regione pernai "Lietuva Statoil" dėl kuro vagysčių patyrė daugiau nei 25 tūkst. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Šapolos, šiais metais bendrovė daug dėmesio skirs degalinių darbuotojų mokymams - kaip elgtis kilus įtarimams dėl kuro vagystės ir kaip operatyviai apie tai informuoti policiją.

Taip pat Vilniaus ir Kauno "Statoil" degalinėse bus baigta diegti skaitmeninio vaizdo įrašymo įranga, kuri leis stebėti nusikaltėlių veiksmus degalinėse, o kokybiškai įrašytą medžiagą operatyviai atiduoti policijai.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Raimundas Dervinskas sako, kad ypač svarbus degalinių tinklų ir policijos bendradarbiavimas.

REKLAMA

Anot jo, operatyviai keičiantis duomenimis, bus galima atlikti vagysčių analizę ir sustiprinti policijos pareigūnų patruliavimą degalinėse tuo metu, kai vagysčių tikimybė didžiausia. Taip pat bus siūloma viešosios policijos patrulių ekipažams dažniau lankytis degalinėse, o teritoriniuose policijos komisariatuose kiekvienai degalinei priskirti vieną pareigūną.

Policijos duomenimis, iš degalinių kurą vagiantys nusikaltėliai gana dažnai naudoja suklastotus, vogtus automobilių valstybinius numerius ar netgi vogtus automobilius. Dėl šios priežasties vieninga degalinių tinklų kaupiama nusikaltėlių nuotraukų ar vaizdo įrašų bazė padėtų lengviau susekti nusikaltėlius policijai. Vagystes iš degalinių įvykdžiusių asmenų nuotraukas ketinama publikuoti ir policijos interneto tinklapiuose.

REKLAMA

Degalinių tinklus vienijančios Lietuvos mažmeninės naftos produktų prekybos asociacijos iniciatyva praėjusią savaitę jau buvo žengtas žingsnis prieš kuro vagystes iš degalinių. "Statoil", "Lukoil" ir "Ventus Nafta" degalinėse pasirodė degalų vagysčių prevencijai skirti plakatai, kuriuose pavaizduotas degalinėje už rankos nutvertas vagišius ir užrašas "Ar "nepamiršai" susimokėti?"

Apie 600 plakatų iškabinti ne tik degalinėse, bet ir visos Lietuvos policijos skyriuose. Asociacija taip pat ketina kreiptis į Seimą, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekse būtų numatytos griežtesnės sankcijos už kuro vagystes iš degalinių, o vagims būtų apribojama teisė vairuoti automobilį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų