REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės "Žemaitijos keliai" generalinis direktorius Stasys Paukštė tvirtina, kad kilus prezidentiniam skandalui baigėsi spaudimas parduoti įmonės akcijas. "Už visus negaliu kalbėti, man tapo kiek ramiau", - po kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui nagrinėjančios Seimo specialiosios tyrimo komisijos posėdžio penktadienį (01.23) žurnalistams sakė S. Paukštė.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės saugumo departamento duomenimis, buvęs susisiekimo ministras, verslininkas Gintaras Striaukas ketino įsigyti bendrovės "Žemaitijos keliai" akcijų, tačiau tam priešinosi jų savininkas, bendrovės "Šiaulių plentas" vadovas Alfonsas Armalas.

REKLAMA

Siekdamas įsigyti akcijų, Saugumo duomenimis, G. Striaukas mėgino paveikti A. Armalą per bendrovės "Restako" vadovą Algirdą Drakšą, o pastarasis prašė prezidento Rolando Pakso pagalbos.

A. Drakšas yra buvęs R. Pakso verslo partneris ir rėmėjas.

Pernai posėdžiavusi Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui nustatė, kad prezidento patarėjai Remigijus Ačas ir Visvaldas Račkauskas bandė daryti įtaką minėtoms bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA

V. Račkauskas ir pernai lapkritį iš patarėjo pareigų atleistas R. Ačas tai neigia.

Po šios komisijos išvadų Seime buvo inicijuota apkalta prezidentui pagal šešis punktus, tarp jų dėl viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Po Apkaltos komisijos posėdžio S. Paukštė neatsakė į žurnalistų klausimą, kaip jam ar kitiems "Žemaitijos kelių" ir "Šiaulių plento" vadovams buvo daromas spaudimas parduoti akcijas. "Aišku kažkas buvo, bet... Viena galima jausti, kita...", - miglotai aiškino S. Paukštė.

Kartu jis patikino, kad pats prezidentas R. Paksas jam neskambino. "To nebuvo, nesu bendravęs su R. Paksu, niekada", - sakė "Žemaitijos kelių" vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis atsisakė pasakyti, ar bendravo su šalies vadovo vardu prisistačiusiais asmenimis, taip pat, ar jis turi informacijos apie tai, kad R. Paksas skambino kitiems "Žemaitijos kelių" vadovams.

"Už kitus negaliu komentuoti - neetiška", - sakė S. Paukštė.

Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas žurnalistams sakė, kad S. Paukštės ir "Šiaulių plento" vadovo A. Armalos, kuris po apklausos išvengė žurnalistų, išeidamas pro kitas duris, apklausos buvo naudingos.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi pateikti Seimui išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Patvirtinus jų pagrįstumą ir rimtumą Seimas turės balsuoti dėl prezidento nušalinimo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų