REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečiai ir toliau dievina Julia Roberts (Džuliją Roberts), Melą Gibsoną ir Tomą Hanksą (Henksą). Naktį į pirmadienį Pasadenoje per "People's Choice" ("Žiūrovų simpatijų") apdovanojimų įteikimo ceremoniją pirmieji du buvo išrinkti mėgstamiausiomis kino žvaigždėmis, o T. Hanksas pelnė mėgstamiausio visų laikų šou verslo atstovo laurus.

REKLAMA
REKLAMA

"Amerikos numylėtinei" J. Roberts tai - jau 11-asis "People's Choice" apdovanojimas įvairiose kategorijose. M. Gibsonas per pirmą didelį 2004 metų apdovanojimų įteikimo vakarą atsiėmė jau šeštąjį trofėjų. Visų laikų mėgstamiausiu aktoriumi amerikiečiai išrinko T. Hanksą. Šioje naujoje kategorijoje, įsteigtoje minint 30-ąsias "People's Choice" gyvavimo metines, daugkartinis "Oskaro" ir "Auksinio gaublio" laureatas nurungė Billą Cosby (Bilą Kosbį) ir Clintą Eastwoodą (Klintą Ystvudą).

REKLAMA

Amerikiečių mėgstamiausi aktoriai, muzikantai, filmai ir televizijos šou 18 kategorijų buvo išrinkti, "Gallup" institutui visoje šalyje atlikus viešosios nuomonės apklausą. Gerbėjai, be to, galėjo balsuoti internetu. "People's Choice" apdovanojimai, kaip manoma, atspindi tikrąsias žiūrovų simpatijas, priešingai nei kino pramonės "Oskarai" ar televizijos pramonės "Emmy", kur lemiamą žodį turi kritikai ar įtakingos atitinkamos srities asmenybės.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos komedija "Draugai", šiemet transliuojama paskutinį dešimtąjį sezoną, sekmadienį pelnė du apdovanojimus: kaip mėgstamiausia televizijos komedija, o serialo aktorė Jennifer Aniston (Dženifer Aniston) išrinkta populiariausia televizijos aktore.

Vasaros hitas "Karibų jūros piratai: Juodojo perlo užkeikimas", nurungęs "Žuviuką Nemo" ir "Žiedų valdovą: du bokštus", pripažintas populiariausia kino juosta.

Populiariausia kino komedija pripažintas "Briusas Visagalis" su komiku Jimu Carrey (Džimiu Keriu) pagrindiniame vaidmenyje. Populiariausia drama išrinkta antroji "Žiedų valdovo" trilogijos dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausiu televizijos komedijos aktoriumi žiūrovai išrinko Ray Romano (Rėjų Romano) iš "Visi myli Reimondą", kritikų palankiai vertinamas serialas "SCI kriminalistai" pripažintas mėgstamiausia televizijos drama, populiariausios naujos televizijos dramos laurai atiteko "Žanai iš Arkadijos", o geriausia nauja komedija pripažintas serialas "Du su puse vyro".

Žiūrovų mėgstamiausios televizijos laidos vedėjos karūna atiteko garsiajai Oprah Winfrey (Oprai Vinfri).

Muzikinėse kategorijose populiariausios atlikėjos vardą teko dalintis Beyonce Knowles (Bejonsei Noulz) ir Faith Hill (Feit Hil), o tarp vyrų atlikėjų nugalėjo kantri stiliaus atstovas Timas McGraw (Timas Makgro).

Daugelis iš laureatų, atsiimdami apdovanojimus, sakė, kad jie yra jiems svarbesni už "Oskarus" ar "Auksinius gaublius", nes atspindi žiūrovų, kuriems jie kuria, nuomonę.

dpa-“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų