REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar “Spaudos klube”, atsakinėdamas į laidos vedėjo Audriaus Siaurusevičiaus klausimus, Valstybės Saugumo departamento (VSD) vadovas Mečys Laurinkus teigė, jog buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas prašė suimti dosniausią R. Pakso rėmėją Jurijų Borisovą.

REKLAMA
REKLAMA

VSD surinkta medžiaga apie J. Borisovą 2003 metų kovo 16-ąją dieną buvo pateikta prezidentui R. Paksui. Jam buvo pateikti ir pokalbiai, kuriuose J. Borisovas grasina prezidentui, vadina “politiniu lavonu”.

REKLAMA

Kovo 17 ąją dieną vakare prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas pasikvietė Mečį Laurinkų į prezidentūrą.

Anot VSD vadovo, R. Ačas pasiteiravo, kur yra J. Borisovas, ir ar "departamentas negali sulaikyti Borisovo”.

M. Laurinkaus teigimu, buvo atsakyta, kad VSD neturi tam teisinio pagrindo ir buvo pasiūlyta pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau to buvo atsisakyta.

Paklausus, kodėl norima suimti J. Borisovą, “Ačas pasakė, aš turįs žinoti, kas vyksta”, sakė M. Laurinkus.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kodėl prezidentūros darbuotojai išsigando J. Borisovo, M. Laurinkui tiesioginėje “Spaudos klubo” laidoje teigė, kad “Esmė matyt buvo pokalbiai, įrašai. Borisovas galbūt daugiau buvo pasakęs. Ir galbūt Borisovas buvo rimtai išgąsdinęs”.

Vėliau J. Borisovui buvo suteikta Lietuvos pilietybė, ir daugiau apie šį konfliktą nebuvo kalbama su VSD vadovu Mečiu Laurinku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų