REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Mečys Laurinkus teigia, kad buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas jo prašė suimti dosniausią Rolando Pakso rėmėją Jurijų Borisovą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai VSD vadovas pranešė trečiadienį (01.21) per tiesioginę Lietuvos televizijos laidą "Spaudos klubas", kurią veda Audriaus Siaurusevičiaus.

REKLAMA

VSD surinkta medžiaga apie J. Borisovą 2003 metų kovo 16-ąją dieną buvo pateikta prezidentui R. Paksui. Jam buvo pateikti ir pokalbiai, kuriuose J. Borisovas grasina prezidentui, vadina "politiniu lavonu".

Kovo 17-osios vakare prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais R. Ačas pasikvietė M. Laurinkų į Prezidentūrą.

Anot VSD vadovo, R. Ačas pasiteiravo, kur yra J. Borisovas, ir ar "departamentas negali sulaikyti Borisovo".

REKLAMA
REKLAMA

M. Laurinkaus teigimu, buvo atsakyta, kad VSD neturi tam teisinio pagrindo ir buvo pasiūlyta pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau to buvo atsisakyta.

Paklausus, kodėl norima suimti J. Borisovą, "Ačas pasakė, aš turįs žinoti, kas vyksta", sakė M. Laurinkus.

Paklausus, kodėl Prezidentūros darbuotojai išsigando J. Borisovo, M. Laurinkus tiesioginėje "Spaudos klubo" laidoje teigė, kad "esmė, matyt, buvo pokalbiai, įrašai. Borisovas galbūt daugiau buvo pasakęs. Ir galbūt Borisovas buvo rimtai išgąsdinęs".

Vėliau J. Borisovui buvo suteikta Lietuvos pilietybė ir daugiau apie šį konfliktą su VSD vadovu Mečiu Laurinkumi nebuvo kalbama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų