REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas kviečia parlamentarus į Prezidentūrą spręsti, kaip įveikti prezidento krizę, tačiau kol kas neketina bendrauti su jį apklausti norinčia apkaltos komisija.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš esu pasiruošęs bendrauti su visais. Šiandien pasirašiau laišką Seimo nariams, kviesdamas ateiti, kviesdamas šnekėti - ar tai būtų frakcijos, ar komitetai, ar pavieniai Seimo nariai, ar partijos - kalbėtis apie dabartinę situaciją ir kaip iš jos išeiti", - interviu “Žinių radijui” ketvirtadienį (01.22) sakė R. Paksas.

REKLAMA

"Kalbantis reikia girdėti viens kitą", - pažymėjo jis, tačiau teigė kol kas neketinantis eiti į apkaltos komisiją.

"Kai aš gausiu medžiagą, kai gausiu galimybę išstudijuoti šitą medžiagą, kai aš žinosiu, apie ką kalbama konkrečiai, tada pasakysiu taip arba ne, kada mes susitinkame ir kada mes šnekame", - sakė R. Paksas.

Prezidentas teigė, kad jam nesvarbu, kur bendrauti - ar Seime, ar Prezidentūroje.

"Bet aš noriu susipažinti, kuo aš esu kaltinamas", - sakė R. Paksas.

Apkaltos komisija trečiadienį pareiškė esanti pasirengusi atvykti į Prezidentūrą ir išklausyti prezidento paaiškinimų, jeigu jis pats neatvyks į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas, kaip suinteresuotas asmuo, yra kviečiamas dalyvauti visuose komisijos posėdžiuose, tačiau iki šiol nė į vieną iš jų neatvyko.

Susitikti su R. Paksu Prezidentūroje partijų atstovai norėjo dar gruodžio pabaigoje, tačiau ketinimų buvo atsisakyta, prezidentui neišreiškus noro su jais pasimatyti.

Gruodžio viduryje Vilniaus miesto meras Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas bei valdančiosios Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Brazauskas žurnalistams teigė, kad dar iki Kalėdų parlamentinių partijų vadovai žada aplankyti prezidentą R. Paksą ir dar kartą paraginti jį atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokį susitikimą norėta surengti po to, kai buvo surinkti parašai apkaltai inicijuoti.

Tačiau vėliau Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir A. Brazauskas teigė, kad susitikti su prezidentu ir kalbėti dėl jo atsistatydinimo nebėra prasmės.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, kad balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.

Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų