REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis atmetė kaltinimus, esą jo Seime inicijuojamas forumas "Už tiesą" ir planuojamos diskusijos - spaudimas specialiajai Seimo komisijai, tiriančiai kaltinimų Prezidentui Rolandui Paksui pagrįstumą. Tai R. Pavilionis pareiškė penktadienį po susitikimo su Prezidentu R. Paksu.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę R. Pavilionis išplatino Seimo nariams kreipimąsi, kuriame siūloma inicijuoti "atvirą neformalų tarpfrakcinį Seimo narių forumą "Už tiesą", kurio tikslas -keistis duomenimis bei informacija apkaltos Respublikos Prezidentui teisiniais, moraliniais, politiniais aspektais".

REKLAMA

Seimo specialiosios komisijos, tiriančios kaltinimus Prezidentui R. Paksui, vicepirmininkas Julius Sabatauskas, vertindamas R. Pavilionio iniciatyvą, pareiškė, kad diskusijos Seime būtų spaudimas komisijai. J. Sabatauskas taip pat sakė ketinąs prašyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti Seimo nario R. Pavilionio iniciatyvą steigti su apkalta šalies vadovui susijusį Seimo narių forumą "Už tiesą".

J. Sabatausko pareiškimą R. Pavilionis pavadino "pritrenkiančiu".

"Tokio dalyko Europos Sąjungos šalyse aš nesu girdėjęs, jokiam parlamente. Jeigu mes bandysim atimti teisę net jau iš Seimo narių diskutuoti, reikšti savo nuomonę, tai reikia parlamentui pagalvoti, ar jis atlieka savo funkciją", - sakė R. Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, "kalbėti apie spaudimą komisijai, kuri turi visai kitą reglamentą ir kitus siekius, reiškia nesuprasti elementarių dalykų, kas yra diskusija, kam ji tarnauja ir kodėl ji šiandien taip reikalinga Lietuvai".

"Jei šito nesupras Seimo nariai, mes tik konstatuosim kaip liūdną faktą Lietuvos parlamentarizmo istorijoje", - teigė R. Pavilionis.

Jis tikisi, kad kitą savaitę Seime bus surengta pirmoji forumo "Už tiesą" diskusija.

R. Pavilionio teigimu, susitikime su Prezidentu jis ir kalbėjęs apie planuojamas diskusijas. Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas sakėsi taip pat perdavęs Prezidentui įvairių Seimo frakcijų narių pageidavimą su juo susitikti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų