REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prieš teismą turi stoti vaikų tvirkinimu kaltinamas Michaelas Jacksonas (Maiklas Džeksonas), kuriam pavyko išleisti geriausiai perkamą visų laikų albumą ir pelnyti popmuzikos karaliaus titulą, tačiau per du pastaruosius dešimtmečius jo žvaigždė išblėso.

REKLAMA
REKLAMA

45 metų M.Jacksonui ketinama pareikšti septynis kaltinamuosius punktus, tarp kurių minimi ir tvirkinamieji jaunesnio nei 14 metų vaiko veiksmai.

REKLAMA

Šiuos kaltinimus Santa Barbaros prokurorai dainininkui pateikė praėjusių metų gruodžio 8 dieną. Dabar jam reikia pareikšti, kad jis nekaltas arba prisipažinti prasižengus.

M.Jacksoną iškeltoje byloje ginantis žinomas Los Andželo advokatas Markas Geragosas (Markas Geragosas) griežtai neigia kaltinimus ir teisme žada smarkiągynybą.

Ketvirtadienį vakare išplatintame pranešime spaudai jis nurodė, kad jo ginamasis penktadienį stojęs prieš teismą padarys kaltės nepripažinimo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Michaelas padarys kaltės nepripažinimo pareiškimą", - sakoma pareiškime.

M.Geragosas pridūrė, kad prie dainininko teisininkų komandos prisidėjo dar vienas garsus įžymybių advokatas Benjaminas Brafmanas (Bendžaminas Brafmanas).

Niujorke gyvenantis B.Brafmanas labiausiai išgarsėjo tuo, kad sėkmingai apgynė neteisėtu ginklo laikymu ir kyšininkavimu kaltintą repo žvaigždę Seaną Combsą (Šoną Kombsą), kuris dabar vadinasi P.Diddy (Pi Didžiu).

"Michaelas ir aš susitarėme, kad (teisininkų) komandos papildymas atitiktų jo interesus mums siekiant išteisinimo dėl neteisingų jam mestų kaltinimų", - sakoma M.Geragoso pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Popmuzikos žvaigždė buvo suimtas praėjusių metų lapkričio 20 dieną, o vėliau paleistas už trijų milijonų dolerių (beveik 9 mln. litų) užstatą. Netrukus po to jis išvyko į savo rančą "Neverland" ir kartu su trimis savo vaikais persikėlė į prabangius apartamentus Beverli Hilse, Los Andželo pašonėje.

Jeigu M.Jacksonas bus pripažintas kaltu pagal visus pateiktus kaltinimus, jam gali grėsti iki 24 metų kalėjimo.

Pastarieji kaltinimai - paskutinė viešumą pasiekusi žvaigždės teisinė problema. Visuomenės dėmesys M.Jacksono neapleidžia nuo pat aštuntojo dešimtmečio, kuomet prasidėjo muzikinė jo karjera: tada kartu su broliais jis dainavo grupėje "Jackson Five".

REKLAMA

Tiesa, paskutiniaisiais metais tas dėmesys nebuvo itin malonus, ir tai didele dalimi lėmė neįprastas dainininko elgesys - pradedant nesuskaičiuojamomis plastinės chirurgijos operacijomis ir baigiant šydais dangstomais vaikais, - tačiau visa tai teikė peno naujiems skandalingiems pasakojimams.

M.Jacksono kūnas neatpažįstamai pasikeitė. Per tuos metus jo oda gerokai pašviesėjo, o veidas, kaip galima numanyti, patyrė ne vieną drastišką plastinę operaciją. Apie garsenybes rašantis žurnalas "Vanity Fair" pranešė, kad dainininko nosies galas iš tikrųjų pakeistas protezu.

REKLAMA

1994 metais baigėsi M.Jacksono teismas, kuriame dainininkas bylinėjosi su trylikamečio berniuko, apkaltinusio jį seksualiniu priekabiavimu, šeima. Tąkart M.Jacksonas buvo pripažintas nekaltas. Iš tikrųjų baudžiamąją bylą "nutraukė" abiejų šalių susitarimas dėl piniginės kompensacijos, kuri esą siekė daugiau kaip 25 mln. dolerių (apie 75 mln. litų).

Tais pačiais 1994 metais M.Jacksonas apstulbino visuomenę vesdamas Lisą Marie Presley (Laizą Mari Presli) - 26 metų legendinio Elvio Presley (Elvio Preslio) dukrą ir 100 mln. dolerių (apie 300 mln. litų) vertės kraičio paveldėtoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jųdviejų santuoka tęsėsi mažiau nei dvejus metus ir nuolat buvo aptarinėjama bulvariniuose laikraščiuose. Nepaisant atgimusio susidomėjimo M.Jacksono meilės nuotykiais, susidomėjimas jo muzika neatsigavo.

1995 metų birželį dainininkas išleido dvigubą albumą "HISstory, Past, Present and Future - Book I". Nors garso įrašų bendrovė "Sony Music" į jį investavo 40 mln. dolerių (apie 120 mln. litų), kritikų atsiliepimai buvo neigiami, o prekyba - vangi.Visiška nesėkmė ištiko ir vėliau pasirodžiusį albumą "Invincible".

L.M.Presley nutraukus jųdviejų santuoką, M.Jacksonas vedė Debbie Rowe (Debi Rou) - 37-erių metų medicinos seserį, su kuria susipažino 1997 metais sveikdamas po plastinės operacijos. Jie susilaukė dviejų vaikų - Prince'o Michaelo II Jr. (Princo Maiklo antrojo jaunesniojo) ir Paris Michael Katherine (Peris Maikl Ketrin). Su D.Rowe dainininkas išsiskyrė 1999 metais.

REKLAMA

Po skyrybų abiem vaikais rūpinosi M.Jacksonas, kol prieš metus vėl pateko į nemalonę, kai Berlyno viešbutyje priešais fotografus kitapus ketvirto aukšto balkono turėklų iškėlė sūnų Prince'ą Michaelą II.

Be to, pernai dainininką užgriuvo buvusių patarėjų ir rėmėjų ieškiniai bei pasklido gandai, kad popmuzikos karalius visiškai bankrutavęs.

1958 metų rugpjūčio 29 dieną gimęs M.Jacksonas pramogų versle debiutavo drauge su keturiais broliais. Penketukas dainavo grupėje "Jackson Five", kuri laikoma vienu iš geriausių paskutinių projektų, sukurtų legendinėje garso įrašų firmoje "Motown records label".

REKLAMA

M.Jacksonas buvo jauniausias grupės narys ir akimirksniu tapo jos pažiba - žiūrovams patiko cypiantis berniuko sopranas ir šaunūs šokio judesiai.

Būdamas trylikos, M.Jacksonas išleido pirmąjį savo albumą "Got to Be There" ir tapo geriausiu metų vokalistu.

Dirbdami su "Motown Records", Jacksonai išleido septynis platininius albumus, parduotus daugiau kaip milijono egzempliorių tiražu, ir tris multiplatininius, kurių buvo parduota daugiau kaip du milijonai egzempliorių. 1976 metais grupė pradėjo bendradarbiauti su kompanija "CBS's Epic Records".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant anksti aplankiusios sėkmės, tuos metus dainininkas prisimena kaip vienus nelaimingiausių. Smurtauti linkusio tėvo muštruotas berniukas vėliau prisipažins jautęsis atstumtas ir vienišas. M.Jacksonui pradėjus savarankišką karjerą, šeimyninis ansamblis iširo.

1978 metais susipažinęs su muzikantu Quincy Jonesu (Kvinsiu Džounsu), M.Jacksonas užmezgė vieną svarbiausių ryšių per visą savo karjerą.

Jau kitais metais studijoje "CBS's Epic Records" Q.Jonesas prodiusavo pirmąjį solinį M.Jacksono albumą "Off the Wall". Disko stiliaus dainos sulaukė milžiniško pasisekimo ir albumas buvo parduotas 10 mln. egzempliorių tiražu.

REKLAMA

1982 metais jiedu vėl susibūrė ir ėmėsi "perversmu" tapusio M.Jacksono albumo "Thriller", kuriame dainininkas pasižymėjo ir kaip kompozitorius bei padedantysis prodiuseris. "Thriller" tapo geriausiai perkamu visų laikų albumu - jo buvo parduota daugiau kaip 41 mln. kopijų.

Po "Thriller" ėjo 1987 metais išleistas "Bad" (parduota 20 mln. egzempliorių) ir 1991-aisiais pasirodęs "Dangerous" (parduota 21 mln. egzempliorių). Šių albumų vaizdo klipuose autoerotiškas M.Jacksono šokis kontrastuodavo su saldoka ir vaikiška dainininko asmenybe, kuri atsiskleisdavo kasdieniame gyvenime.

REKLAMA

Reklaminės sutartys su gaiviųjų gėrimų gamintoja "Pepsi", kontraktai su kompanija "Sony" ir investicijos į įrašų katalogus sukrovė M.Jacksonui nesuskaičiuojamus turtus.

1991 metais jis pasirašė viena pelningiausių vadinamą sutartį su garso įrašų kompanija "Sony Music". Nors M.Jacksonui tekusios dalies dydis liko nežinomas, "Sony" vertinimais, ji galėjo siekti milijardą dolerių.

Vėliau dainininkas susipyko su bendrovės "Sony Music" vadovu Tommy Mottola (Tomiu Motola) ir netgi apkaltino jį rasizmu.

Praėjusių metų rugsėjį teisėjas atmetė bendrovei "Sony" pateiktą M.Jacksono ieškinį, kuriame dainininkas teigė, esą ši jam už dainas skolinga milijonus dolerių autorinio atlyginimo.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų