REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis mano, kad premjeras Algirdas Brazauskas neturėtų piktintis opozicijos siūlymais demokratizuoti politinių kandidatūrų atrinkimo tvarką į Europos Sąjungos institucijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak liberalcentristų, ketvirtadienį (01.15) Algirdas Brazauskas Seime vykusioje Vyriausybės valandoje pasipiktino opozicijos siūlymu teikiant Lietuvos kandidatą į Europos Komisiją siūlyti ne vieną, o kelis asmenis. Liberalų ir centro frakcijos manymu, vienas tarp jų galėtų būti šios partijos pirmasis vicepirmininkas, buvęs ūkio ministras ir laikinasis premjeras Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Tačiau A. Brazauskas, anot liberalcentristų, ketvirtadienį leido suprasti, kad E. Gentvilo kandidatūra jam nepriimtina. Opozicijos politiką jis pavadino "geografijos mokytoju".

"E. Gentvilas niekada nedirbo mokytoju ir net neturi pedagogo išsilavinimo. Baigęs universitetą jis dirbo mokslinį darbą ir tai netrukdė jam vėliau pirmininkauti Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo posėdžiams, vadovauti Klaipėdos miesto savivaldybei, dirbti ūkio ministru ir laikinuoju premjeru, - teigė E. Masiulis. - Premjeras neturėtų niekinti pedagogo profesijos, iš jo žodžių galima suprasti, kad mokytojo darbas yra negerbtinas".

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro frakcijos seniūnas pažymėjo, kad Latvijos kandidatė į Europos Komisiją Sandra Kalnietė pagal išsilavinimą yra meno istorikė, tačiau dėl to niekam nekilo problemų. "Įdomu, kokios profesijos ar kriterijai, premjero manymu, yra tinkami darbui Europos Komisijoje. Juk mes net nežinome, kokiai sričiai atstovaus Lietuvos delegatas", - klausė E. Masiulis.

Liberalų ir centro frakcijos seniūno teigimu, turėdama kelias kandidatūras į Europos Komisiją, Lietuva galėtų parodyti turinti pakankamai žmonių, galinčių dirbti Europos Sąjungos institucijose.

Ministras pirmininkas A. Brazauskas ketina siūlyti į Europos Komisijos (EK) komisares finansų ministrę Dalią Grybauskaitę.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų