REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento naujamečio sveikinimo kalbos įrašas buvo transliuotas LTV 2-uoju kanalu ir LTV 1-ojo kanalo informacinės laidos "Panorama" metu, todėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymas ir prezidento įstatymas nebuvo pažeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip teigiama Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinio direktoriaus Kęstučio Petrauskio Prezidento kanceliarijos vadovui Andriui Meškauskui trečiadienį perduotame atsakyme į prezidento prašymą paaiškinti, kodėl jo sveikinimo kalba nebuvo transliuojama per LTV.

REKLAMA

Prezidentas Rolandas Paksas anksčiau pareiškė esąs nustebintas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovybės sprendimu per Lietuvos televizijos 1-ąją programą netransliuoti jo naujamečio sveikinimo ir laukiąs atsakymo dėl tokio sprendimo. Kaip nurodoma prezidento spaudos tarnybos pranešime, nusprendusi netransliuoti prezidento sveikinimo kalbos, LRT vadovybė pažeidė įstatymą.

Pagal Lietuvos prezidento ir Nacionalinio radijo bei televizijos įstatymus valstybės vadovui suteikiamas laikas pasisakyti Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Argumentas, kad minėtas sveikinimas visas transliuotas 2-uoju kanalu, prezidento spaudos tarnybos buvo įvardytas kaip nepagrįstas, nes tuo kanalu transliuojamas laidas mato tik didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai, o ne viso krašto žiūrovai.

Savo ruožtu LRT generalinio direktoriaus K. Petrauskio atsakyme išaiškinama, jog "Prezidento spaudos tarnyba laiku neinformavo LRT apie prezidento sveikinimo kalbos įrašo pristatymą nei apie pageidaujamą jo transliavimo laiką, nors kitiems transliuotojams ("Pervyj Baltyjskij kanal") apie Respublikos prezidento sveikinimo kalbą buvo pranešta jau prieš savaitę".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Petrauskio, prezidento naujamečio sveikinimo įrašą ir visą su tuo susijusią informaciją LRT gavo tik gruodžio 31 dieną apie 15 valandą, o Lietuvos televizijos programa, kaip ir kitų televizijų programos, sudaroma prieš savaitę.

"Esu įsitikinęs, kad bendradarbiavimą tarp Lietuvos institucijų reikia grįsti abipusės pagarbos principu", pažymima K. Petrauskio atsakyme.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų