REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų išvakarėse prezidentas Rolandas Paksas gavo anoniminį laišką, kuriame įspėjama apie neva rengiamą pasikėsinimą į jį. Pasak dienraščio "Respublika", anoniminiame laiške, kuriame minimi keli pasikėsinimo į R.Paksą variantai, yra ir ieškomiausio Lietuvoje nusikaltėlio Romo Zamolskio pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

"Respublikos" duomenimis, žinia apie galimą pasikėsinimą prezidentą pasiekė prieš Kalėdas - į Prezidentūrą atėjo R.Paksui asmeniškai adresuotas anoniminis laiškas.

REKLAMA

Informaciją apie laišką patvirtino prezidento patarėjas Gintaras Šurkus. Jo teigimu, laiške išdėstyti ne grasinimai šalies vadovui, bet perspėjimas apie tokią galimybę. Laišką skaitęs G.Šurkus iš karto apie tai pranešė R.Paksui.

Patarėjo teigimu, valstybės vadovas apie gautą laišką pranešė generaliniam prokurorui Antanui Klimavičiui ir paprašė tai ištirti.

Pats A.Klimavičius kalbėti apie laišką nepanoro. "Nenoriu to komentuoti", - dienraščiui sakė generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

"Respublikos" žiniomis, laiške prezidentas buvo įspėtas, kad pasikėsinimas į jį gali įvykti tarp Kalėdų ir Naujųjų metų.

Tvirtinama, kad rengiami du fizinio susidorojimo su R.Paksu variantai. Pagal vieną jų pasikėsinant į R.Paksą galėjo būti panaudotas policijos ieškomas nusikaltėlis R.Zamolskis. Pagal kitą - pasikėsinant į prezidentą galėjo būti panaudoti nuodai.

Kai kuriais duomenimis, gavus šią informaciją buvo sustiprinta R.Pakso apsauga. Kalėdas R.Paksas su šeima šventė Vilniuje, o Naujuosius metus su draugais sutiko Palangoje. Apie jokius tuo laikotarpiu įvykusius incidentus oficialiai pranešama nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu policijos vadovas Vytautas Grigaravičius teigė abejojąs, ar R.Zamolskis galėtų kelti grėsmę prezidentui ar jo šeimai. "Abejoju. Jam ne tas rūpi. Jam rūpi, kaip apsaugoti save, nepakliūti į mūsų rankas ir išvengti teisinio vertinimo", - sakė policijos generalinis komisaras.

Pasak "Respublikos", grasinama ne tik R.Paksui - laiškais, telefono skambučiais gąsdinamas ir Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Vadovybės apsaugos departamento vadovų teigimu, pastaruoju metu A.Paulausko apsauga "šiek tiek" sustiprinta.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų