REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" kontrolierė Naujųjų metų išvakarėse autobuse sulaikė be bilieto važiavusį keleivį, kurio, kaip vėliau paaiškėjo, ieško policija.

REKLAMA
REKLAMA

26-ame autobuse, kursuojančiame iš Santariškių į stotį ir atgal, keleivių bilietus tikrinusi moteris neišsigando neblaivaus ir agresyvaus prasižengėlio.

REKLAMA

Keleiviui nesutikus mokėti baudos bei bandžius išlaužti autobuso duris ir pabėgti, ji iškvietė policijos pareigūnus, kurie nugabeno sulaikytąjį į Naujininkų policijos nuovadą. Patikrinus jo asmens duomenis, paaiškėjo, kad tai yra M. Z. Policija buvo paskelbusi šio vyriškio paiešką dėl lėšų išeikvojimo.

Pasak Vilniaus savivaldybės pranešimo, ši kontrolierė prieš keletą mėnesių yra surašiusi administracinių teisės pažeidimų protokolus dviem važiavusioms be bilietų moterims, kurių, kaip paaiškėjo, taip pat ieškojo policija.

REKLAMA
REKLAMA

Važiuojančių be bilieto asmenų, kurių ieško policija dėl nemokėtų alimentų, mokesčių, neatvykusių į teisminių bylų tyrimą ar gyvenančių Lietuvoje nelegaliai bei čia bandančių įsikurti, įmonės kontrolieriai sulaiko beveik kas mėnesį.

Paprastai tokie asmenys priešinasi tikrintojams, bando pabėgti. Kontrolierių sumanumo dėka jie nugabenami į policijos nuovadas, kur ir paaiškėja, kad jie yra įvykdę ir kitokių pažeidimų.

Vis dar nemažai vilniečių miesto transportu važinėja be bilietų: 2003 metais baudas teko sumokėti 73 tūkstančiams, 2002-aisiais - 69 tūkstančiams "zuikių".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų