REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį (01.27) Seimas priėmė įstatymą, kuriuo Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai leidžiama valstybinę įmonę Ignalinos atominė elektrinė pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę. Visos įmonės akcijos po to nuosavybės teise priklausys valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su Vyriausybės teiktu variantu, Ekonomikos komitetas patikslino įstatymo nuostatą, kad pertvarkant Ignalinos atominės elektrinės valstybinę įmonę į uždarąją akcinę bendrovę, visų akcijų savininkė turi būti valstybė. Kas bus akcijų savininkas, pirminiame projekto variante nebuvo aiškiai reglamentuota.

REKLAMA

Tokiam komiteto patobulintam variantui po svarstymo pritarė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas bei Ignalinos atominės elektrinės regiono problemų komisija.

Priimant įstatymo projektą, parlamentaras Julius Veselka išsakė abejones, kad reorganizuojant Ignalinos atominę elektrinę į uždarąją akcinę bendrovę, nebus vykdoma Energetikos strategija, kurios nuostatomis reglamentuojamas užsienio, įskaitant ir privataus, kapitalo pritraukimas į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto remiantis Ignalinos atominės elektrinės regiono problemų komisijos išvadomis, pateiktomis Seimui svarstant minėtąjį projektą, pataisytas jo variantas neprieštarauja patobulintam Branduolinės energetikos įstatymui, kuriuo reglamentuojama, kad atominėje energetikoje yra galimas ne tik valstybės, bet ir privataus kapitalo dalyvavimas.

Todėl, komisijos tvirtinimu, nėra jokio pagrindo manyti, kad įstatymo dėl Ignalinos atominės elektrinės, kaip valstybinės įmonės, pertvarkymo į UAB priėmimas užkerta kelią privačiam kapitalui ateiti į atominę energetiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suderinus su įstatymo projekto teikėjais, taip pat buvo patikslinta ir data, iki kurios Vyriausybė turi pateikti Seimui atitinkamą Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymo pakeitimo projektą.

Konkreti šio įstatymo projekto pateikimo data, t. y. 2005 m. sausio 1 d., pakeista bendresnio pobūdžio terminu. Šis projektas turės būti pateiktas Seimui kartu su nutarimu dėl valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės pertvarkymo į uždarąją akcinę bendrovę. Šiuo nutarimu būtų patvirtintas minėtos įmonės pertvarkymo projektas bei suteikti įgaliojimai Ūkio ministerijai pertvarkyti įmonę pagal jos patvirtintą projektą.

Seimo priimtas Valstybinės įmonės Ignalinos atominės elektrinės pertvarkymo į uždarąją akcinę bendrovę įstatymas įsigalios paskelbus jį "Valstybės žiniose".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų