REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos Seime pašalintas parlamentaras Rolandas Pavilionis turės palikti ir Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininko postą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai antradienį (01.27) BNS sakė NS socialliberalų frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas.

"R. Pavilionis negali pasilikti poste, o kas užims jo pareigas, mes dar nesvarstėme", - pažymėjo jis.

REKLAMA

Valdančioji Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija pirmadienį iš savo gretų pašalino parlamentarus Rolandą Pavilionį ir Egidijų Klumbį už veiklą, nesuderinamą su frakcijos principais.

Tuo tarpu R. Pavilionis BNS pažymėjo, kad turi "įvairių pasiūlymų iš didelių ir mažesnių frakcijų", tačiau sprendimo, prie kurios jungsis, dar nėra priėmęs. "Apsispręsti ketinu artimiausiu metu", - sakė jis.

Tiek R. Pavilionis, tiek E. Klumbys dažnai reikšdavo skirtingą nuomonę nei NS frakcija, o pastaruoju metu tapo vienais aktyviausių apkaltos prezidentui Rolandui Paksui priešininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu NS frakcijos vadovybė ir NS lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pasisakė už apkaltos R. Paksui inicijavimą.

Sumažėjus NS frakcijos narių, keičiasi proporcijos, kuriomis remiantis valdančioji dauguma pasidalijo komitetų vadovų postais.

Komitetas pirmininką gali perrinkti Seimo Seniūnų sueigai pasiūlius kitą kandidatą, bet jį dar turi patvirtinti ir Seimas.

BNS šaltinių Seime teigimu, ŠMKK vadovo postas gali atitekti valdančiajai Socialdemokratinės koalicijos frakcijai, o jo vadovu tapti socialdemokratas Eduardas Kaniava.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų