REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių baleto primadona Eglė Špokaitė vasario 10 dieną atliks Imperatorės vaidmenį Boriso Eifmano trupės spektaklyje "Rusiškasis Hamletas" Maskvos Didžiajame teatre. Spektaklis pristatytas aukščiausiam Rusijos teatro meno apdovanojimui "Auksinė kaukė".

REKLAMA
REKLAMA

Choreografo Boriso Eifmano trupė ir jo spektakliai garsūs visame pasaulyje, ne kartą pelnę aukščiausius baleto apdovanojimus. B. Eifmanas spektaklius paprastai kuria savo šokio teatrui, pažinodamas savo trupės šokėjus ir jų galimybes. Ne kiekviena trupė apskritai pajėgi šokti tai, ką sukuria šis choreografas, gal todėl taip retai šio choreografo spektakliai sulaukia perkėlimų į kitas scenas.

REKLAMA

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre rodomi B. Eifmano pastatyti "Raudonoji Žizel" ir "Rusiškasis Hamletas" yra labiausiai publikos lankomi baleto spektakliai. Už Imperatorės Jekaterinos II vaidmenį "Rusiškajame Hamlete" primabalerina E. Špokaitė pelnė 2003 metų baleto solistės "Operos Švyturį".

Vilniaus scenoje Imperatorės partiją, be E. Špokaitės, yra sukūrusios Olga Konošenko ir Kristina Kanišauskaitė.

Dviejų veiksmų baleto "Rusiškasis Hamletas" pagal Ludwigo van Beethoveno (Liudvigo van Bethoveno) ir Gustavo Mahlerio (Gustavo Malerio) muziką premjera Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko praėjusių metų spalį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų