REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak dienraščio "Helsingin Sanomat", Suomijos mobiliųjų telefonų gamintoja "Nokia Mobile Phones" Kanuose vykstančioje muzikos sektoriaus parodoje MIDEM pristatys naują modelį 7700. Šis visiškai naujo pavidalo modelis yra vadinamas pirmuoju tikru "Nokia" daugialypės terpės telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

"Nokia" dar pernai skelbė, kad naują DVB-H standartą naudojantis 7700 yra pirmasis mobilusis telefonas, galėsiantis priimti skaitmeninės televizijos signalus.

REKLAMA

Suomijos gamintojos dalyvavimas MIDEM yra susijęs ir su kita - vaizdinio radijo - paslauga. Pastarosios vartotojai savo mobiliaisiais telefonais ne tik girdės FM bangomis perduodamą garsą, bet ir telefonų ekranuose matys vaizdo ir teksto informaciją. Pavyzdžiui, klausantis radijo stoties, ekrane bus galima matyti atlikėjo atvaizdą, vardą ar vietą populiariausių atlikėjų sąraše.

Šiuo metu Helsinkyje ir jo apylinkėse vykdomas projektas, kuriuo bandoma ištirti tiesioginį vaizdo ir garso perdavimą į tokius mobiliuosius prietaisus kaip naujasis "Nokia" telefonas. Bandomąją vaizdo transliaciją ketinama pradėti šį rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

Projekte dalyvauja "Nokia", komercinės televizijos MTV3 ir "Nelonen", ryšio operatorės "Radiolinja" ir "TeliaSonera" bei transliuotoja "Finnish Broadcasting Company".

Helsinkyje vaizdinio radijo paslaugas jau pradėjo bandyti "SBS Broadcasting" priklausanti radijo stotis "Kiss FM". Artimiausiu metu "Kiss FM" pavyzdžiu gali pasekti tam pačiam koncernui priklausanti "Radio City", transliuojanti klasikinę roko muziką

Ateityje radijas ir toliau bus nemokamas, tačiau vartotojams teks mokėti už vaizdo turinį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų