REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberaldemokratų frakcija ketina kreiptis į parlamentinę Etikos ir procedūrų komisiją, norėdama išsiaiškinti, ar Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius ir Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas nepažeidė Seimo Statuto normų, reglamentuojančių parlamentarų dalyvavimą svarstant valstybės paslaptį sudarančią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas trečiadienį spaudos konferencijoje sakė, kad šie du socialliberalai, neturėję teisės dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, dalyvavo pernai spalio pabaigoje Seimo Pirmininko Artūro Paulausko surengtame frakcijų atstovų pasitarime, kuriame buvo aptartos slaptos Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos, susijusios su galimomis grėsmėmis nacionaliniam saugumui.

REKLAMA

"Jeigu ten dalyvauja žmonės, kurie neprisiima atsakomybės dėl slaptos informacijos paviešinimo, galbūt nereikia ieškoti kitose institucijose, Prezidentūroje, tų asmenų, kurie viešina slaptą informaciją", - pažymėjo H. Žukauskas.

Jo nuomone, Seimo specialioji tyrimo komisija turėtų pasidomėti, ar Seimo Pirmininkas A. Paulauskas, sukvietęs frakcijų atstovų pasitarimą, neatskleidė valstybės paslaptį sudarančios informacijos.

"Komisijai jis turėtų paaiškinti, kodėl sudarė galimybę Seimo nariams, neturintiems teisės dirbti su valstybės paslaptimis, susipažinti su slapta medžiaga", - sakė H. Žukauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų