REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Sąjūdžio taryba skelbia susirūpinimą nepriklausomybės ateitimi ir sausio 24 dieną Vilniuje šaukia piliečių susirinkimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Pabuskite Tėvynės vaikai, nes jūs atsakingi! Vienykis, jaunime, už savo ateitį europietiškoje, laisvoje, krikščioniškoje, o ne besiplūstančių diktatorių Lietuvoje!" - rašoma kreipimesi.

REKLAMA

Kreipimesi įspėjama, kad Lietuva slysta į "posovietinį kagėbinį fašizmą", tačiau visuomenė stokoja vienybės, o politinės partijos - ryžto apginti demokratiją, į kurią kėsinasi "reketininkų valdžią susiplanavę kriminalai, visokie tyčia sufabrikuoti ir apmunduruoti naciai, "ubagais" apsimetantys politiniai chuliganai, niekur nedingę kagėbistai ir lukašenkistai-putinistai".

"Visos šios blogio strategijos tikslas - mūsų nepriklausomos valstybės savižudybė, Lietuva be lietuvių", - teigiama kreipimesi.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje jau keli mėnesiai tęsiasi politinė krizė dėl kaltinimų prezidentui Rolandui Paksui pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką.

Kai Seime sudaryta speciali komisija baigs tirti šių kaltinimų pagrįstumą, parlamente gali būti surengtas balsavimas dėl jo nušalinimo.

R. Paksas iki šiol teigia neketinąs atsistatydinti.

Jo šalininkai įkūrė visuomeninį judėjimą "Už teisingą ir demokratinę Lietuvą" ir pastaruoju metu buria judėjimo rėmėjus įvairiose Lietuvos vietose.

Visuomeninė organizacija Lietuvos Sąjūdis tęsia Lietuvą į nepriklausomybę atvedusio pilietinio Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio (LPS) tradicijas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų