REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Migracijos departamentas sprendimą dėl pilietybės netekusio prezidento Rolando Pakso finansinio rėmėjo Jurijaus Borisovo buvimo Lietuvoje priims penktadienį arba po savaitgalio. Tai ketvirtadienį (01.08) susitikime su opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos nariais pranešė vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas.

REKLAMA
REKLAMA

J. Borisovas yra paprašęs leidimo nuolat gyventi Lietuvoje, tačiau Valstybės saugumo departamentas (VSD) pasiūlė įtraukti J. Borisovą į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

REKLAMA

Ministras opozicijos atstovams teigė, kad sprendimas dėl J. Borisovo iki šiol nebuvo priimtas, nes reikėjo surinkti reikiamą informaciją ruošiantis galimiems skundams teismams.

"Mes renkamės argumentus, kad galėtume laimėti bylą, jeigu ji nukeliaus į Strasbūrą. Mums svarbu, jog sprendimas būtų pagrįstas, ir jis toks bus", - sakė konservatoriams V. Bulovas.

"Mes nesakome, jog J. Borisovo nereikia išsiųsti. Mes sakome, kad tai reikia padaryti pagal įstatymus", - vėliau jis paaiškino savo poziciją žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, ketvirtadienį Migracijos departamentas jau gavo papildomą informaciją iš VSD, bet dar turi parengti sprendimą.

"Tai nestandartinis atvejis, kurio nenumato įstatymai", - teigė V. Bulovas, pažymėjęs, kad J. Borisovas pilietybę prarado "ne savo iniciatyva".

Sprendimą išsiųsti iš šalies J. Borisovas galės apskųsti administraciniam teismui.

Teismui atmetus skundus jis turės išvykti iš šalies, jeigu Migracijos departamentas iki tol nebus apsvarstęs jo prašymo leisti nuolat gyventi Lietuvoje.

Tokį prašymą Migracijos departamentas turi apsvarstyti per šešis mėnesius.

"Jeigu bus pripažinta, jog J. Borisovas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui ir ta grėsmė nebus išnykusi per šešis mėnesius, atsakymas bus neigiamas", - žurnalistams sakė V. Bulovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę konstatavo, kad prezidento dekretas išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę J. Borisovui, kuris yra Rusijos pilietis, prieštarauja Konstitucijai ir Pilietybės įstatymui.

J. Borisovas anksčiau turėjo Lietuvos pilietybę, tačiau ją prarado įgijęs Rusijos pilietybę.

Prezidento rinkimus laimėjęs R. Paksas praėjusį balandį suteikė jam Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

R. Pakso rinkimų kampanijai J. Borisovo vadovaujama bendrovė "Avia Baltika" paaukojo 1,2 mln. litų.

Konstitucinis Teismas pilietybės suteikimą įvertino kaip atlygį už paramą rinkimų kampanijai.

Pilietybės suteikimas J. Borisovui yra vienas iš argumentų surengti Seime apkaltą prezidentui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų