REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas tikisi, kad kitą savaitę jo patarėjų korpusas bus beveik suformuotas ir pažymi, kad naujos komandos formavimo procesas buvo lydimas spaudimo, neapsieita netgi be vyriškų ašarų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį apie naujos komandos formavimą Prezidentas R. Paksas kalbėjo interviu "Žinių" radijui.

REKLAMA

Valstybės vadovas pažymėjo, kad buriant naują komandą, turinčią pakeisti per skandalą atsistatydinusius jo patarėjų grupių vadovus, kandidatams buvo daromas politinis spaudimas. Pasak Prezidento, yra faktų, kai profesionalūs, kompetentingi žmonės, sutikę dirbti jo patarėjais, staiga pakeitė savo sprendimą.

"Per naktį, per dvi pakeičia nuomones. Kai paskui paskambini jiems, sako: "Mane spaudė, man grasino". Ir kartais aš matau, kad vyrai net verkia. Vyrai verkia. Tai šitas mane labiausiai stebina", kalbėjo R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas stebėjosi ir piktinosi tuo, kad kandidatai į jo patarėjus yra "apdirbinėjami", jiems daromas politinis spaudimas, verčiant pakeisti duotą sutikimą.

ELTA yra rašiusi apie tai, kad sutikęs dirbti Prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais, krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas staiga pakeitė savo sprendimą. Daugiau faktų apie pakeitusius sprendimus asmenis į viešumą nepateko.

Ketvirtadienį, kalbėdamas apie savo komandą, Prezidentas taip pat pažymėjo, kad jau šią savaitę, vėliausiai - kitos pradžioje patarėjų užsienio politikos klausimais grupės vadovu pradės dirbti karjeros diplomatas, baigęs kadenciją Latvijoje ambasadorius Petras Vaitiekūnas. Patarėju nacionalinio saugumo klausimais kitą savaitę turi pradėti dirbti Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo postą paliekantis Romualdas Algirdas Senovaitis.

Prezidento R. Pakso teigimu, kitą savaitę jau turėtų būti ir naujas jo patarėjas teisės klausimais - Teisės departamento vadovas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų