REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius po susitikimo su prezidentu Rolandu Paksu ketvirtadienį teigė netikintis anoniminiame laiške išdėstyta galima grėsme prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA

A.Klimavičius žurnalistams teigė, kad laiške išdėstytas kažkokio "geradėjo" sukurptas galimo kėsinimosi scenarijus, o ne grasinimai.

REKLAMA

"Aš asmeniškai grėsmės neįžvelgiu. Aš manau, kad tai yra nuskriausto žmogaus, dirbusio (teisėsaugos - BNS) struktūrose, kurtas scenarijus", - sakė generalinis prokuroras.

A.Klimavičius teigė neturintis jokių įtarimų, kas galėjo parašyti prezidentui šį laišką, ir atsisakė plačiau komentuoti laiško turinį.

"Ten minimos labai konkrečios visiems žinomos pavardės, todėl aš viešai komentuoti anoniminio laiško su konkrečiomis pavardėmis negaliu", - sakė A.Klimavičius.Generalinis prokuroras pažymėjo, kad apie kiekvieną anoniminį ar neanoniminį laišką informuojamas už valstybės pareigūnų apsaugą atsakingas Vadovybės apsaugos departamentas, taip pat gali būti informuotas ir Valstybės saugumo departamentas ir kitos struktūros, kurios turi galimybę operatyviniu keliu tikrinti grasinimų pagrįstumą.A.Klimavičius pažymėjo, kad Generalinė prokuratūra neatsakinga už prezidento ir kitų valstybės pareigūnų saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl prezidentas jį informavo apie šį laišką, A.Klimavičius teigė manantis, kad prezidentui buvo įdomus jo, kaip didelę patirtį teisėsaugos institucijose turinčio ir daug esamų bei buvusių pareigūnų pažįstančio asmens vertinimas.Tačiau A.Klimavičius leido suprasti, kad laiške minimi kai kurie buvę ir esami teisėsaugos pareigūnai.

Dienraščio "Respublika" žiniomis, šv.Kalėdų išvakarėse prezidentas gavo anoniminį laišką, kuriame įspėjama apie neva rengiamą pasikėsinimą į jį, ir apie tai susitikime gruodžio 24 dieną informavo A.Klimavičių.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų