REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis pažeidė teisėjų etiką, bet nusikalstamos veikos nepadarė, mano generalinis prokuroras Antanas Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį (01.08) prezidentą Rolandą Paksą A. Klimavičius informavo apie A. Milinį, dėl kurio abejotinos veiklos medžiagą surinko Generalinė prokuratūra ir Valstybės saugumo departamentas (VSD).

REKLAMA

Apie šį įvykį Generalinė prokuratūra informavo Aukščiausiojo teismo pirmininką Vytautą Greičių ir pasiūlė šį klausimą svarstyti Teismų taryboje.

A. Klimavičiaus teigimu, į šią istoriją yra įsipainiojęs ir Generalinės prokuratūros civilinių bylų skyriaus prokuroras Juozas Baranskas. Dėl šių įtarimų A. Klimavičius ketvirtadienį teigė pavesiantis atlikti tarnybinį patikrinimą.

Žiniasklaidos pranešimais, Teismų tarybai išsiųstas A. Milinio pokalbio su buvusiu Lazdijų apylinkės teismo pirmininku Arvydu Gudu įrašas. Teigiama, esą Kauno apygardos teismo pirmininkas telefonu bandė paveikti žemesnės instancijos teismą, kad šis vienoje byloje dėl žemės grąžinimo priimtų vienai pusei naudingą sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Milinis žiniasklaidai trečiadienį teigė neprisimenąs, apie ką kalbėjo su A. Gudu, bet neigė daręs kokį nors spaudimą.

A. Gudo pavardė nuskambėjo pernai liepą, kai R. Paksas savo dekretu jį, taip pat Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininką Darių Japertą ir Biržų rajono apylinkės teismo pirmininkę Palmirą Linkevičienę atleido iš pareigų už elgesį, diskredituojantį teisėjo vardą.

Visi trys teismų pirmininkai buvo atleisti, kai VSD paviešino teisėjų ir kontrabandininkų pokalbių įrašus. Kontrabandos gabenimu įtariamas Vilius Karalius yra bendravęs su Lazdijų teismo pirmininku A. Gudu ir prašęs jo tarpininkauti, kad nebūtų suimti kai kurie įtariamieji. A. Gudas telefonu bendravo su savo kolegomis Panevėžyje ir Biržuose.

Atleistiems teisėjams pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į teisėjų darbą, tačiau ši baudžiamoji byla dar nebaigta tirti.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų