REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pareiškė paprašysiąs iš užsienio reikalų ministro pasiaiškinimo dėl paskleistų žinių, gautų iš neoficialių šaltinių apie tai, kad JAV laukia jo atstatydinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pirmadienį (01.26) spaudos konferencijoje prezidentas R. Paksas reagavo į užsienio reikalų ministro A. Valionio po susitikimo su Seimo pirmininku Artūru Paulausku pateiktus teiginius, kad Lietuvos santykių su Vakarais, ES ir NATO ateitis priklausysianti nuo apkaltos prezidentui rezultatų Seime, valstybės vadovo atstatydinimo.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministro teigimu, Konstitucinio Teismo sprendimas, kad prezidentas R. Paksas pažeidė priesaiką ir Konstituciją, Vakaruose vertinamas kaip "labai rimtas argumentas". Anot A. Valionio, Vakarų diplomatai neoficialiai pripažįsta, kad Lietuvos demokratija Vakaruose bus pasitikima tuo atveju, jei apkalta įvyks ir R. Paksas bus atstatydintas. "Neoficialiuose pokalbiuose buvo aiškiai pasakyta, kad jie supranta sėkmingą apkaltos pabaigą kaip prezidento R. Pakso atstatydinimą", - teigė A. Valionis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidento R. Pakso, "diplomatinėje praktikoje tokie dalykai neturi būti toleruojami, viena valstybė neturėtų kištis į kitos valstybės vidaus reikalus".

"Jeigu tai yra neoficiali informacija, kuri dabar paviešinta, tai susitikęs su užsienio reikalų ministru paprašysiu, kad jis man paaiškintų, kodėl taip yra elgiamasi, ir dar paprašysiu pavardžių tų neoficialių šaltinių", - sakė R. Paksas.

Praėjusią savaitę A. Valionis su vizitu lankėsi JAV, kur susitiko su Jungtinių Valstijų Kongreso atstovais ir prezidento George’o W. Busho (Džordžo V. Bušo) aplinkos pareigūnais.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų