REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Rolandas Pavilionis, steigiantis su apkalta šalies vadovui susijusį Seimo narių forumą "Už tiesą", nenusižengė etikai. Tai nustatė pirmadienį (01.26) posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes negalime uždrausti parlamentarui organizuoti diskusijas, tačiau pažymime, kad tos diskusijos neturi daryti įtakos kaltinimus Lietuvos prezidentui tiriančiai Seimo specialiai komisijai", - sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA

R. Pavilionis yra išplatinęs Seimo nariams kreipimąsi, kuriame siūlo inicijuoti "atvirą neformalų tarpfrakcinį Seimo narių forumą "Už tiesą", kurio tikslas - keistis duomenimis bei informacija apkaltos Respublikos prezidentui teisiniais, moraliniais, politiniais aspektais".

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje dalyvavęs R. Pavilionis sakė, kad forumo tikslas yra paskatinti diskusijas. Pasak jo, viena iš pirmųjų numatomų diskusijų temų - Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo dėl pilietybės Jurijui Borisovui suteikimo galimi padariniai. "KT sprendimo komentavimas neturi būti tapatinamas su kvestionavimu", - teigė forumo iniciatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos prezidentui Rolandui Paksui adresuojamų kaltinimų pagrįstumą tirianti Seimo specialioji komisija buvo prašiusi Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti Seimo nario Rolando Pavilionio iniciatyvą steigti diskusijų forumą "Už tiesą". Ši komisija domėjosi, ar tai nėra bandymas paveikti komisijos darbą ir galimas jos išvadas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų