REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigęs Lietuvos ambasadorius Latvijoje Petras Vaitiekūnas teigia nenorįs dirbti politinio pasitikėjimo pareigūnu Prezidentūroje, tačiau sutiktų dirbti patarėju užsienio politikos grupėje, jeigu jį oficialiai deleguotų Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš nenoriu ir negaliu dirbti politiku Prezidentūroje, tačiau neatsisakiau ir negaliu atsisakyti būti deleguotas darbui užsienio politikos grupėje, kaip ir bet kur kitur, jei tik būsiu reikalingas", - BNS penktadienį (01.09) sakė P. Vaitiekūnas.

REKLAMA

Jis teigė manąs, kad prezidento patarėjais užsienio politikos srityje turi dirbti Užsienio reikalų ministerijos deleguoti diplomatai, o ne politinio pasitikėjimo asmenys. Anot P. Vaitiekūno, prie prezidentų Algirdo Brazausko ir Valdo Adamkaus patarėjais gynybos klausimais dirbo Krašto apsaugos ministerijos deleguoti pareigūnai.

URM deleguotų profesionalų darbas, anot P. Vaitiekūno, "užtikrintų geresnį užsienio politikos koordinavimą".

REKLAMA
REKLAMA

"Aš prezidentui tą paaiškinau ir jis mane suprato", - sakė P. Vaitiekūnas.

Šiuo metu URM į Prezidentūrą yra komandiravusi penkis diplomatus, tarp jų - ir prezidento patarėją diplomatiniais klausimais Eitvydą Bajarūną.

Prezidentūra anksčiau skelbė, kad P. Vaitiekūnas, anksčiau sutikęs dirbti prezidento patarėju užsienio politikos klausimais, darbą pradės sausio 8-ąją. Prezidentas Rolandas Paksas jau buvo pasirašęs potvarkį dėl jo paskyrimo į šias pareigas.

Sausio pradžioje baigęs darbą ambasadoriumi Latvijoje ir grįžęs į Užsienio reikalų ministeriją, šiuo metu P.Vaitiekūnas atostogauja. BNS žiniomis, P. Vaitiekūno atostogos truks iki vasario 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LNK televizija, remdamasi neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad karjeros diplomatas savo sprendimą dirbti Prezidentūroje pakeitė po Konstitucinio Teismo sprendimo, kad prezidentas R. Paksas pažeidė Konstituciją suteikdamas Lietuvos pilietybę verslininkui Jurijui Borisovui.

50-metis P. Vaitiekūnas, kuris yra dirbęs prezidento A. Brazausko konsultantu, turėjo pakeisti lapkričio viduryje drauge su dar keliais patarėjais atsistatydinusį R. Pakso patarėją užsienio politikos klausimais Alvydą Medalinską.

P. Vaitiekūnas - jau antrasis diplomatas, nepanoręs dirbti Prezidentūroje. Gruodžio pabaigoje kadenciją baigiantis ambasadorius Ispanijoje Vytautas Dambrava paskelbė, kad neis dirbti į Prezidentūrą atstovu specialiesiems pavedimams.

REKLAMA

Kitą savaitę darbą Prezidentūroje turėtų pradėti policijos generalinio komisaro pavaduotojas Romualdas Senovaitis. Patarėjo nacionalinio saugumo klausimais poste jis pakeis Remigijų Ačą.

Šiuo metu Prezidentūroje dar yra laisvos patarėjų teisės ir vidaus politikos klausimais pareigos.

Pagrindinių patarėjų - grupių vadovų - vietos liko laisvos po to, kai prezidentui lapkričio viduryje paskelbus apie Prezidentūros darbuotojų reorganizaciją, atsistatydinimo pareiškimus R. Paksui įteikė Nacionalinio saugumo, Užsienio politikos, Vidaus politikos, Ekonomikos ir socialinės politikos grupių vadovai ir atstovas spaudai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų