REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) teigia pati pakankamai gerai kovojanti su korupcija tarp pasieniečių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį (01.09) pranešė VSAT, praėjusiais metais, tarnybai suaktyvinus žvalgybinį darbą, buvo sulaikyti 47 piktnaudžiavimu tarnyba ir kitais nusikaltimais įtariami pasieniečiai. 32 pareigūnai buvo atleisti iš darbo.

REKLAMA

Dar 48 pasieniečiams dėl dalyvavimo įvairioje neteisėtoje veikloje operatyvininkai pateikė įtarimus.

VSAT teigimu, sėkmingiausia praėjusiais metais tapo Biržų užkardoje klestėjusios organizuotos nusikalstamos sistemos išaiškinimo operacija.

Pasieniečių operatyvininkai nustatė, kad, kai kurie šios užkardos pasieniečiai ir buvę jų kolegos padėdavo Moldovos piliečiams su suklastotais pasais per Latviją ir Estiją patekti į Švediją.

REKLAMA
REKLAMA

Atskleidę šį nusikaltimą, surinktą medžiagą pasieniečiai perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Paskutiniais praėjusių metų mėnesiais Pagėgių rinktinėje buvo vykdytas kompleksinis patikrinimas. Šios rinktinės pareigūnams paskelbta neeilinė atestacija.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerijos (VRM) komisijos ataskaita apie korupciją VSAT jau savaitę guli ant premjero Algirdo Brazausko stalo.

Prie ataskaitos yra pridėti ir dokumentai su grifu "visiškai slaptai", kuriuose įvardijamos kai kurių pasienio pareigūnų, kaip įtariama - susijusių su kontrabandos gabenimu ir korupcija, pavardės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su dokumentais susipažinęs premjeras teigia nedarysiąs išvadų, kol nepasikalbės su pačiu VSAT vadu Algimantu Songaila, kuris šiuo metu gydosi ligoninėje.

VRM atliekamas dar vienas tyrimas dėl galimų pažeidimų VSAT.

Generalinis inspektorius Julius Jasaitis iki sausio 21 dienos ministrui Virgilijui Bulovui turi pateikti tyrimo išvadas dėl VSAT vado A. Songailos ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimo piktnaudžiavimo tarnyba, be eilės per valstybės sieną praleidžiant kai kuriuos žmones.

Pareigūnams gali būti skirtas papeikimas, pareigų pažeminimas arba atleidimas iš darbo.

Įrodžius, kad buvo padaryti nusikaltimai, ministro teigimu, VSAT vadas gali netekti ne tik pareigų, bet ir generolo antpečių.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų