REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiaulietė Sandra J. pakeitė parodymus ir neigia, kad ją mušė policijos komisaras, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) toliau tiria moters sumušimo bylą.

REKLAMA
REKLAMA

STT atstovė spaudai antradienį (01.20) pranešė, jog tarnybos Šiaulių skyriaus pareigūnai toliau tiria praėjusį trečiadienį Šiaulių apygardos prokuratūros perduotą ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas Šiaulių miesto vyriausiajame policijos komisariate gavus pilietės Sandros J. pareiškimą dėl sumušimo ir grasinimų nužudyti.

REKLAMA

Pareiškime 31 metų moteris teigė, kad ją sumušė Šiaulių miesto antrojo policijos komisariato vadovas Petras Keinys. Tačiau netrukus buvo gautas dar vienas Sandros J. pareiškimas, kuriame nukentėjusioji teigė apsirikusi kaip užpuoliką nurodydama P. Keinį, neva tikrasis užpuolikas buvo ilgesniais plaukais nei komisaras.

Anot moters, savo klaidą ji suprato pamačiusi P. Keinį, kurį palyginusi su užpuoliku, pastebėjo, jog komisaro P. Keinio plaukai yra per trumpi, kad į juos būtų galėjusi įsikabinti konflikto metu. Tada šiaulietė nuvyko pas pareigūnus ir pakeitė parodymus - raštiškai nurodė, kodėl užpuoliką palaikė komisaru P. Keiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Gavę iš Šiaulių apygardos prokuratūros šią ikiteisminio tyrimo medžiagą, STT pareigūnai tikrina įvairias versijas ir siekia nustatyti tikrąsias įvykio aplinkybes. STT šiuo metu jau turi medicinos ekspertų išvadas apie traumas, kurias įvykio metu patyrė Sandra J.

1998 metais STT jau tyrė tuo metu komisaro inspektoriaus pareigas ėjusio P. Keinio veiklą - buvo gautas pilietės D. Ž. pareiškimas dėl neteisėtų pareigūno veiksmų.

Pasak STT, tiesos neatitinka žiniasklaidoje paskelbtos žinios, kad tuomet STT pareigūnų surinkta medžiaga dingo - atsisakius iškelti baudžiamąją bylą nesant nusikaltimo sudėties visa medžiaga yra saugoma STT archyve.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinį patikrinimą dėl šio skundo atliko ir Šiaulių m. VPK, o 2000 metais, reaguodama į publikacijas žiniasklaidoje, Policijos departamento prie VRM Vidaus tyrimų ir kontrolės tarnyba.

Šiuo metu tyrimą dėl komisaro P. Keinio atlieka ir Policijos departamento vidaus tyrimų valdyba.

Tarnybinį patikrinimą atliekantis valdybos vadovas Aleksandras Katinas praėjusį antradienį sulaukė prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Romualdo Senovaičio skambučio.

Žiniasklaidos teigimu, policijos generalinio komisaro pavaduotojo kėdę į Rolando Pakso patarėjo postą iškeitęs R. Senovaitis aptakiai prašė buvusio kolegos A. Katino, kad tyrimas pasibaigtų palankiai Šiaulių pareigūnui.

Informaciją apie tokį skambutį, kuriuo siekta daryti įtaką policijai, dienraščiui patvirtino policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.Skambinęs prisipažino ir pats R. Senovaitis, tačiau tvirtino komisaro P. Keinio neužtarinėjęs.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų