REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos gelbėjimo tarnyba antradienio (01.20) popietę nutraukė prie Bergeno apsivertusio krovininio laivo įgulos narių paiešką. Tai reiškia, kad čia žuvo iš viso 18 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakė gelbėjimo tarnybos "Sola" atstovas, praėjus beveik parai po laivo "Rocknes" apsivertimo, neliko jokios vilties, kad dar 15 dingusių žmonių būtų likę gyvi.

REKLAMA

Po katastrofos pasisekė išgelbėti 12 jūreivių, iš kurių trys kaip per stebuklą išsigelbėjo, beveik septynias valandas praleidę apsivertusio laivo korpuse. Trys įgulos nariai buvo rasti negyvi, o tarp dingusiųjų yra 13 filipiniečių, vienas vokietis ir kapitonas norvegas.

Gelbėtojai numato į netoli kranto dugnu į viršų plūduriuojantį laivą pripumpuoti oro, taip padaryti jį lengviau valdomu ir nutempti į doką.

Šio nelaimingo atsitikimo priežastis kol kas nėra žinoma.

Paskutinio žuvusiojo palaikai buvo rasti antradienio rytą maždaug už šešių kilometrų į šiaurę nuo tos vietos, kur sekliame Raunės fiorde apsivertė iš Bergeno išplaukęs 166 metrų ilgio krovininis laivas. "Rocknes", kurio įgulą sudarė 24 filipiniečiai, trys olandai, du norvegai ir vienas vokietis, gabeno akmenis, kuriuos ketina panaudoti jūroje prie Vokietijos krantų tiesiant povandeninį vamzdyną ir kabelius. 2001 metais Vokietijoje pastatytas ir Antigvoje registruotas laivas plaukė šiuo maršrutu jau daug kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Bergeno ligoninės atstovo, tarp išgelbėtųjų yra aštuoni filipiniečiai, trys olandai ir vienas norvegas.

Laivo savininkė "Jebsen Management AS" teigia nežinanti nelaimingo atsitikimo priežasties, bet liudininkai sako matę laivo korpuse labai didelius įlinkimus, leidžiančius manyti, kad 28 tūkst. tonų laivas užplaukė ant seklumos ir, kroviniui pasislinkus, apsivertė.

Gelbėtojų sraigtasparnis išgelbėjo pirmuosius du jūreivius, užsiropštusius ant laivo dugno, praėjus dešimčiai minučių nuo pagalbos signalo gavimo. Kiti peršalę žmonės buvo ištraukti iš vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu oro temperatūra siekė apie 6 laipsnius šalčio. Gydytojų teigimu, žmogus negali ištverti lediniame vandenyje ilgiau negu pusvalandį.

Nemažai Bergeno miesto gyventojų galėjo iš savo namų ar sodų stebėti dramatišką gelbėjimo operaciją. Antradienį apie apvirtusį laivą sukiojosi dešimt katerių, o Raudonojo Kryžiaus ir civilinės gynybos nariai vaikščiojo pakrante, tikėdamiesi rasti į krantą išmestų lavonų. Siekiant apsaugoti jūros gyvūniją ir vaizdingą pakrantę nuo šimtų tonų degalų, apie laivą nutiestos plūduriuojančios užtvaros.

dpa-“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų