REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Singapūras galbūt dekriminalizuos oralinį seksą tarp vyro ir moters, tačiau tarp tos pačios lyties asmenų jis ir toliau liks draudžiamas, antradienį (01.06) pareiškė šios konservatyvios Pietryčių Azijos valstybės vyriausybės narys.

REKLAMA
REKLAMA

Apie oralinį seksą draudžiančio įstatymo švelninimą prabilta po to, kai Singapūre praėjusių metų lapkritį 27 metų policininkas buvo nuteistas dvejiems metams kalėjimo už tai, kad 15 metų mergina laisva valia patenkino jį oraliniu būdu.

REKLAMA

Ši byla ir jos nagrinėjimas teisme sukėlė Singapūre retą viešo pasipiktinimo vyriausybe audrą.

Vietos laikraštis "Straits Times" dar anksčiau demaskavo vieną moterį, kuri, siekdama nubausti savo neištikimą vyrą, pamalonino jį oraliniu seksu, o vėliau įdavė jį policijai.

Kaip dabar parlamente pasakė vidaus reikalų viceministras Ho Peng Kee (Ho Peng Ke), atitinkamas įstatymas gali būti peržiūrėtas ir pakeistas per kelis mėnesius. Jo teigimu, vienas iš svarstomų variantų - panaikinti bausmes už oralinį seksą tarp vyro ir moters, kol jie tai laisva valia daro privačioje aplinkoje ir abu yra vyresni negu 16 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad oralinis seksas tarp tos pačios lyties asmenų veikiausiai liks uždraustas, gali išprovokuoti nepasitenkinimą Singapūre, kuris pamažu užima pagrindinio Azijos gėjų pramogų centro pozicijas.

Kritikai šaiposi, kad amoralu drausti oralinį seksą valstybėje, kurioje yra legalizuota prostitucija. Atsakingų pareigūnų tvirtinimu, atitinkamas įstatymas iki šiol buvo taikomas daugiausiai siekiant apsaugoti nuo seksualinio išnaudojimo nepilnamečius arba psichiškai ir fiziškai neįgalius asmenis.

Singapūras, siekdamas atsikratyti autoritarinio įvaizdžio ir prisivilioti daugiau turistų, pastaruoju metu sušvelnino ir kitus, vakariečiams neįprastus įstatymus: įteisino, pavyzdžiui, šuolius su gumomis nuo aukštų statinių ar šlaitų, gumos kramtymą ir šokius baruose ant stalų.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų