REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki iš šešių – tiek „Formulės-1“ etapų šiemet laimėjo Jensonas Buttonas. Ar jau aiškus naujasis čempionas? Dar ne, bet varžovai jau kelia baltas vėliavas.

REKLAMA
REKLAMA

Britas nepasiduoda euforijai

Praėjusį savaitgalį žymiojoje Monako trasoje 29 metų britas nuskynė dar vieną lengvą pergalę: startavęs iš pirmosios pozicijos jis visas lenktynes važiavo priekyje ir pirmas kirto finišo liniją. Tai buvo jau trečioji „Brawn GP“ ekipos lyderio pergalė iš eilės ir penktoji per šešis šių metų etapus. Vis dėlto paties J. Buttono tokia sėkmė neapakino – jis ir toliau tikina, kad tai tik čempionato pradžia ir visa kova dar tik laukia.

REKLAMA

Nors britas po 6 iš 17 etapų turi 16 taškų pranašumą prieš antroje vietą žengiantį savo komandos kolegą Rubensą Barrichello ir net 28 taškų persvarą prieš trečioje pozicijoje esantį „Red Bull“ atstovą Sebastianą Vetttelį, jis kuklinasi:

„Pirmauju 16 taškų ir, be abejo, mano šansai laimėti „Formulės-1“ čempionatą dabar yra geriausi. Bet dar laukia labai rimta kova ir man teks įdėti daug pastangų. Stengsiuosi padaryti viską, ką galiu, kad išsaugočiau dabartines pozicijas ir tikiuosi, jog man pasiseks.“

REKLAMA
REKLAMA

„Su nekantrumu laukiu dar kito etapo, kuris vyks mano gimtinėje, Didžiojoje Britanijoje. Labai norėsiu ten gerai pasirodyti ir pradžiuginti savo gerbėjus, bet pirmiausia reikės paplušėti lenktynėse Turkijoje,“ – atsargiai į ateitį žvelgia J. Buttonas.

Lyginamas su Michaeliu Schumaheriu

„Brawn GP“ savininkas Rossa Brawnas, kuris anksčiau dirbo „Ferrari“ komandoje, žavisi J. Buttono talentu ir jau dabar lygina britą su „Formulės-1“ legenda vokiečiu Michaeliu Schumacheriu:

„Lenktynių metu Michaelis nuolat per radiją kalbėdavo: klausdavo, kaip sekasi jo artimiausiems varžovams, kada jie ruošiasi sustoti pasikeisti padangų ir pasipildyti kuro atsargas, kokiu greičiu jie važiuoja. Jensonas daro lygiai tą patį. Be to, jis labai greitai ir gerai mąsto lenktynių metu bei priima teisingus sprendimus, o, kaip matote iš rezultatų, stabilumo jam taip pat netrūksta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rubensas Barrichello buvo M. Schumaherio komandos draugas, dabar jis – J. Buttono partneris ekipoje. Tai yra labai svarbu, nes brazilas gali perduoti savo patirtį ir patarti. Esu patenkintas abiejų savo lenktynininkų rezultatais, o ypač Jensono. Jis kol kas važiuoja tiesiog neįtikėtinai,“ – pagyrimus J. Buttonui toliau žarsto R. Brawnas.

Tiesa, „Brawn GP“ savininkas pripažįsta, kad kova dar nebaigta ir oponentai deda visas pastangas, jog panaikintų J. Buttono greičio pranašumą:

„Ferrari“ komanda pradeda atsigauti, Monake jos pilotai finišavo aukštose trečioje ir ketvirtoje vietoje. Šiuo metu mes turime kur kas daugiau atsarginių rezervų ir esame pranašesni, tačiau niekas nežino, kaip bus po savaitės ar dviejų. Kuo toliau, tuo mums bus sunkiau, bet turime išsikėlę aukštus tikslus ir jų sieksime,“ – optimistiškai nusiteikęs R. Brawnas.

REKLAMA

Varžovai neranda priešnuodžių

Praėjusių metų čempionas Lewisas Hamiltonas šių metų pirmenybes pradėjo visai nečempioniškai: po pirmųjų šešių etapų jis turi vos 9 taškus ir nuo savo tautiečio J. Buttono atsilieka jau net 42 taškais.

Savo galimybes apginti titulą „McLaren“ atstovas L. Hamiltonas vertina itin skeptiškai:

„Aš labai smarkiai abejoju, ar dar galiu pakovoti dėl pirmosios vietos ir čempiono vardo, bet stengsiuosi iš visų jėgų ir pamatysime, kas iš to išeis. Mūsų komandos forma gerėja, o aš esu puikiai pasiruošęs lenktynėms Turkijoje, bet „Brawn GP“ pilotai šiuo metu yra daug greitesni už mus. Jie važiuoja fantastišku tempu ir diktuoja savo sąlygas. Jei reikėtų rinktis, šiemet statyčiau savo pinigus už J. Buttono pergalę. “

REKLAMA

„Turkijoje mums bus labai sunku, nes ten daug staigių posūkių, o jiems „McLaren“ bolidas nėra pritaikytas. Spausime, kiek galėsime, ir kausimės dėl kuo aukštesnių vietų. Tikiuosi, kad mano bolidas tobulės labai greitai ir jau netrukus būsime pajėgūs važiuoti tarp lyderių. Dabar man sudėtingas laikas, bet juk visi pasaulio čempionai kada nors su tuo susiduria,“   yra įsitikinęs L. Hamiltonas.

Priminsime, kad septintasis „Formulės-1“ lenktynių etapas vyks birželio 5 dieną Stambulo trasoje, Turkijoje. Čia paskutinius trejus metus pergales skynė „Ferrari“ –atstovas Felipe Massa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų