REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuoniolikmetė amerikietė Stefanie Zaner per trylika metų, kai lankė mokyklą, nepraleido nė vienos dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina, gyvenanti Merilendo valstijoje, Darnestowne, nepraleido nė vienos dienos nei dėl peršalimo, nei dėl šeimos atostogų, nei dėl lankymosi koledže ar kitų priežasčių, rašo „The Washington Post“.

REKLAMA

Kartą su mokyklos orkestru ji skrido į Šanchajų, tačiau prieš lipdama į lėktuvą gavo raštišką direktoriaus patvirtinimą, kad kelionė nebus įskaityta kaip mokyklos nelankymas.

Geriausiais pažymiais besimokanti S. Zaner tvirtina, kad ji niekada nebuvo susilaužiusi nė kaulelio, pasigavusi gripo ar netgi kosulio.

„Vidurinėje buvo dienų, kai maniau, jog ji pernelyg pavargusi keltis, tačiau tai priklausė nuo jos, ne nuo manęs“, – sako merginos motina Debbie Zaner.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriekaištingas lankymas yra sunkiai pasiekiamas tikslas net ir vienus metus, rašo „The Washington Post“, – mokyklose pilna bakterijų, vienam reikia žaisti ledo ritulį, kito šeima nutaria pakeliauti. Netgi gerieji mokiniai kartais praleidžia dieną namie, ruošdamiesi kontroliniam ar prisivydami su namų darbais.

Vis dėlto S. Zaner nėra vienintelė mergina, kuriai tai pavyko. Neformali dalies mokyklų apklausa aptiko dar bent du tokius mokinius.

Pavyzdžiui, aštuoniolikmetė Kristen Waddle iš Virdžinijos nepraleido nė dienos, nors du kartus kraustėsi, o mokyklą keitė triskart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likti namie būtų buvę nuobodu – bent taip merginai sakė jos brolis, nes namuose buvo taikoma griežta taisyklė, neleidžianti žiūrėti televizijos.

„Mes galėjome sėdėti savo kambaryje ir skaityti – tai ir viskas“, – sakė K. Waddle, kuriai mokyklos lankyti nesutrukdė ir turimas darbas, kuriame ji kartais užtrukdavo iki 22 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų