REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus telefonu kalbėjosi su Europos Sąjungai (ES) pirmininkaujančios Čekijos Prezidentu Vaclavu Klausu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vadovui paskambinęs Čekijos Prezidentas papasakojo apie praėjusią savaitę Chabarovske vykusį ES ir Rusijos vadovų susitikimą.

REKLAMA

V. Klausas, kaip ES pirmininkaujančios šalies vadovas, su V. Adamkumi pasidalijo įspūdžiais apie susitikime svarstytus klausimus: energetikos aktualijas, Rytų kaimynystės politiką, tolesnių santykių su Rusija perspektyvas.

Čekijos vadovas apgailestavo, kad žiniasklaida netiksliai perteikė jo pasakytus žodžius apie Lietuvą. Prezidentas V. Klausas patikino, kad Lietuva yra svarbi ir artima Čekijos partnerė, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Anot spaudos agentūrų, gegužės 21-22 dienomis Rusijos Tolimųjų Rytų Chabarovsko mieste vykusiame ES ir Rusijos viršūnių susitikime 27 šalių bendrijai pirmininkaujančios Čekijos prezidentas V. Klausas pareiškė, kad bendradarbiavimui su Rusija reikia skirti daugiau dėmesio nei su tokiomis ES narėmis kaip Lietuva ir Estija.

"Nematau Rusijos kaip grėsmės, tačiau laikau šią šalį stipria ir ambicinga valstybe, kuriai mes, be abejonės, turime skirti daugiau dėmesio, nei tokioms ES narėms kaip Lietuva ir Estija", - buvo cituojamas V. Klausas Čekijos dienraštyje "Lidove Noviny".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų