REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už tradicinę vyro ir moters santuoką pasisakantys vyskupai su nerimu stebi ketinimus tolti nuo dar praėjusios Vyriausybės priimtos Šeimos koncepcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, vyskupai norėtų, kad būtų tęsiama Šeimos koncepcijoje įtvirtinta politika, dvasininkams nerimą kelia kalbos apie ketinimus ją keisti.

REKLAMA

"Įvairūs straipsniai, kurie buvo priimti koncepcijoje, dabar eina per visą teisinę bazę, ir jaučiasi, kad įvairiose darbo grupėse yra bandoma trauktis atgal, devalvuoti šeimos vertę iki namų ūkio vieneto. Kad šeima būtų įvertinama tik tai tas, kas gyvena po vienu stogu ir naudojasi tuo pačiu šaldytuvu", - sakė Vyskupų konferencijos generalinis sekretorius monsinjoras Gintaras Grušas per ketvirtadienį surengtą spaudos konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA

S. Tamkevičius paaiškino, kad bažnyčia remia santuoka grindžiamos šeimos egzistavimą. Esą neremiant tokios šeimos, Lietuva po 20-30 metų gali turėti labai didelių problemų.

Arkivyskupo teigimu, viena moteris su vaiku neturėtų būti vadinama šeima.

"Šeima yra vyras, moteris ir jų santuoka. (Viena motina su vaiku - ELTA) gali būti vadinama nepilna šeima ar kitaip. Tarp sąvokų turėtų būti tam tikras skirtumas, nes kai susimaišo sąvokos, tai gyvenime labai daug kas susimaišo", - teigė S. Tamkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų