REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Kroatijos Respublikos ambasadoriaus Vladimiro Mateko (Vladimir Matek) skiriamuosius raštus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad šie metai Kroatijai ypatingi - balandžio mėnesį ji tapo visateise NATO nare.

REKLAMA

"Tai neabejotinai prisidės prie saugumo ir stabilumo Jūsų regione ir visoje Europoje. Tikiuosi, kad jau šiais metais galėsime Jus pasveikinti ir Europos Sąjungoje", - sakė V. Adamkus.

Lietuvos vadovo teigimu, per pastaruosius kelerius metus Kroatijos ir Lietuvos santykius stiprino naujos dvišalės sutartys, daugybė pareigūnų vizitų. Prezidento nuomone, buvo padėti pamatai tolesnei abiejų šalių bendradarbiavimo plėtrai ekonomikos, kultūros, mokslo ir švietimo srityse.

REKLAMA
REKLAMA

V. Adamkus išsakė viltį, kad ir toliau bus aktyviai skatinama kol kas nedidelė dvišalė prekyba, investuojama į bendrus verslo projektus, išnaudojamos abiejų šalių patogios geografinės padėtys žengiant į platesnes rinkas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad šiuos tikslus padės pasiekti ir vis labiau plėtojami žmogiškieji ryšiai.

"Kroatijos gamta ir švarūs paplūdimiai kasmet pritraukia vis daugiau lietuvių poilsiautojų, tarp universitetų vyksta studentų mainai, jau galima skaityti į gimtąją kalbą verstus lietuvių ir kroatų literatūros kūrinius. Tikiu, kad ateityje šie ryšiai tik tvirtės ir mūsų žmonės dar geriau pažins turtingą mūsų šalių istorinį bei kultūrinį paveldą", - sakė Prezidentas V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Kroatijos ambasadorius V. Matekas susitiko su Lietuvos Seimo ir Vyriausybės vadovais Arūnu Valinsku ir Andriumi Kubiliumi, kurie pasveikino ambasadorių pradėjus diplomatinį darbą Lietuvoje.

Seimo Pirmininkas pasveikino Kroatiją tapus pilnateise NATO nare ir pasidžiaugė pažangiomis perspektyvomis šios šalies derybose dėl narystės ES.

"Mes ne kartą buvome priešininkai krepšinio aikštelėje, tačiau tikiuosi, jog netrukus žaisime vienoje - ES - komandoje ir kartu sieksime bendrų darbų rezultatų", - sakė A. Valinskas ir pasidžiaugė aktyviu dvišaliu bendradarbiavimu, abiejų šalių parlamentuose įkurtų tarpparlamentinių ryšių grupių veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų