REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitiko su Lietuvoje reziduojančiais Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadoriais ir supažindino juos su aktualiausiais Lietuvos Vyriausybės darbotvarkės klausimais, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Apžvelgdamas politinę padėtį šalyje po pastarųjų Seimo ir Prezidento rinkimų, A. Kubilius sakė ambasadoriams, kad politine prasme Lietuvoje įvyko tektoninis lūžis, žymintis atsisveikinimą su pasibaigusiu, sunkiai apibūdinamu laikotarpiu, kurį visgi galima apibrėžti kaip postkomunistinio sindromo įveikimo metą ir žengimą į didelių permainų metą.

REKLAMA

A. Kubilius pažymėjo ambasadoriams, kad šį permainų laikotarpį Vyriausybė pradeda įgyvendindama reformas, kurių būtinybę diktuoja ne tik ekonominio sunkmečio akivaizda, bet ir strateginiai valstybės vystymosi uždaviniai.

Tarp pagrindinių permainų aukštojo mokslo, verslo aplinkos, energetikos srityse, Premjeras paminėjo ir netolimoje ateityje laukiančią sveikatos reformą, taip pat pabrėžė būtiną valstybės valdymo pertvarką.

REKLAMA
REKLAMA

„Tektoninių pokyčių biurokratijoje nepasieksi per dieną, bet Vyriausybė metodiškai ir atkakliai dirbs, kad būtinos permainos būtų įgyvendintos ir šioje srityje“, – sakė Premjeras A. Kubilius.

Atsakydamas į ambasadorių klausimus apie Lietuvos politines aktualijas, Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad strateginiai Lietuvos tikslai energetikos srityje bus įgyvendinti nepaisant to, koks bus Leo LT likimas.

ES pirmininkaujančios Čekijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Aloisas Buchta padėkojo Ministrui Pirmininkui už jo pastangas įveikti krizės pasekmes Lietuvoje ir palinkėjo sėkmės tokiu sudėtingu laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų