REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės kanceliarija, ministerijos ir kitos Vyriausybei pavaldžios institucijos nuo liepos 1-osios planuoja sutaupyti ir tarnybinių automobilių sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė ir ministerijos nuo šios datos galės turėti ne daugiau kaip keturis tarnybinius automobilius, o joms pavaldžios institucijos - ne daugiau kaip vieną. Taip pat bus nustatytos pinigų sumos, už kurią tarnybiniai automobiliai bus nuomojami ar perkami, kompensacijų tvarka pareigūnams, kurie darbo reikmėms naudos asmeninius automobilius, be to, numatytas ir tarnybinių automobilių ženklinimas.

REKLAMA

Tokioms principinėms nuostatoms pirmadienį pritarta Vyriausybės pasitarime, o galutinį sprendimą tikimasi priimti trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis po ministrų pasitarimo žiniasklaidai sakė, kad nauja tvarka leis sutaupyti dešimtis milijonų litų, o didžiausio taupymo efekto tikimasi kitąmet, kai bus sumažintas tarnybinių automobilių parkas ir išlaidos jo aptarnavimui.

Anot ministro, dalį nereikalingų automobilių galbūt pavyks parduoti aukcione, o kitus - perduoti toms žinyboms, kurioms jų trūksta. Pirmiausiai esą bus atsisakoma seniausių automobilių, kurių vertė nėra labai didelė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės nutarimo projekte numatyta, kad už nuomojamus ar perkamus penkių vietų lengvuosius automobilius ministerijos galės mokėti iki 60 tūkst. litų, o už kitus - iki 90 tūkst. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

"Pritarta nustatyti iki pusės mėnesinio vidutinio darbo užmokesčio kompensacijas už kurą, amortizaciją, jeigu darbui naudojamas ne tarnybinis automobilis", - aiškino E. Masiulis. Beje, jis akcentavo, kad bus žinybų, kurioms pagal darbo pobūdį vieno automobilio reikalavimas negalios, pavyzdžiui, kontrolės tarnyboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu nei dėl automobilių skaičiaus, nei dėl jų kainų ministerijos apribojimų neturi. Kiek iš viso yra tokių tarnybinių automobilių, E. Masiulis negalėjo pasakyti. Esą Susisiekimo ministerija turi aštuonis tarnybinius automobilius, todėl keturis ji arba parduos aukciono būdu, arba perves kitoms valstybės institucijoms.

Finansų ministras Algirdas Šemeta teigė, kad lėšų limitas ministerijų aptarnavimo išlaidoms, iš jų ir tarnybiniams automobiliams, mažinamos "labai ženkliai". Finansų ministerijos vertinimu, tarnybinių automobilių naudojimo ribojimai per metus valstybės biudžetui sutaupys 20-30 mln. litų.

Minėta būsima tvarka negalios Prezidentūrai ir Seimui, nes jų transporto ūkio Vyriausybė savo nutarimais nereguliuoja.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų