REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rengiamos studijos rodo, kad šių metų pabaigoje uždarius Ignalinos atominę elektrinę mes galėtume išgyventi ir be Rusijos elektros energijos. "Tuomet liktų kainos klausimas", - interviu laidoje "Savaitė" Virginijui Savukynui teigė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas bei LEO LT prezidentas Virgilijus Poderys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Poderio, Lietuvoje generuojamos bei iš Suomijos ir Estijos gaunamos elektros užtektų mūsų poreikiams tenkinti.

REKLAMA

"Kaip tik šiuo metu yra modeliuojama situacija po 2009 metų gruodžio 31 dienos. Preliminarūs rezultatai rodo, kad yra pakankamai [elektros energijos - lrt.lt]. Tik kokia kaina?", - "Savaitėje" kalbėjo V. Poderys.

"Mūsų projektuose figūruoja ir Rusija, ir Estija, ir Latvija. Šiuo atveju su tuo susijusi mūsų veikla, kuriant elektros rinką. Šie rinkos dalyviai, kartu su Lietuvos gamintojais, galėtų konkuruoti, o tai labai svarbu kainos prasme", - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot LEO LT prezidento, LEO LT yra nudirbusi daug reikšmingų darbų, tik kol kas apie juos negalima pranešti visuomenei.

"Iš tikrųjų pačios įmonės etatiniai darbuotojai ir aš negalime visko atskleisti, nes tie projektai yra tarptautiniai, yra partneriai ne iš vienos šalies. Galiu patikinti, kad iš tikrųjų jau yra pasistūmėta, tik šiuo metu negalima atskleisti", - teigė V. Poderys.

Paklaustas, ar tai valstybinė, ar komercinė paslaptis, V. Poderys to nedetalizavo.

"Dabar negalėčiau kvalifikuoti, kokio lygio paslaptis, bet minėjau, kad tai tarptautiniai projektai, ir kiekvienas etapas nėra iki galo užbaigtas, patvirtintas parašais, todėl negaliu komentuoti", - teigė jis.

Paklausus, kuriose srityse vykdomi projektai, LEO LT prezidentas paminėjo atominės elektrinės statybos, kabelio per Baltijos jūrą tiesimo bei bendros Baltijos elektros rinkos kūrimo darbus, praneša lrt.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų