REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė ir sunkmečiu galvoja, kaip plėtoti susisiekimą mieste ir kokios rūšies transportas būtų racionaliausias. Penktadienį vicemeras Romas Adomavičius su Ispanijos ambasados Lietuvoje prekybos atašė Ramiru Sančesu (Ramiro Sanchez) aptarė metro projekto įgyvendinimą Vilniaus mieste ir sulaukė pasiūlymo naudotis jų patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

R. Adomavičiaus nuomone, nereikėtų metro atskirti nuo visos transporto sistemos - būtina suderinti viešąjį ir privatų transportą, eismo valdymą ir transporto paslaugas. Inžineriniu požiūriu, nėra didelio skirtumo, ką pasirinkti - metro ar tramvajų - svarbu, kad pasirinktos rūšies transportas būtų harmoningas, kompleksiškas ir reikalingas miestui.

REKLAMA

„Mes norime turėti tokią transporto rūšį, kuri galėtų pervežti per 50 proc. keleivių iš miesto pakraščių ir miestelių, kad gyventojai jaustųsi patogiai“, - sakė Vilniaus mero pavaduotojas.

„Savivaldybę domintų kompleksinė studija, įvertinant turimų rūšių transportą, ekologinius reikalavimus, miesto plėtrą ir naujausias europines idėjas - tai svarbus žingsnis, kurį žengus bus galima dirbti toliau. Ispanai turi patirtį, rengiant tokius projektus ir įsisavinant ES lėšas, gerus specialistus - tuo būtų galima pasinaudoti, pasirenkant patį geriausią variantą“, - sakė R. Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų