REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

24-erių metų puolėjas iš Lietuvos Linas Kleiza pagaliau tarė savo žodį – antrose NBA Vakarų konferencijos finalo rungtynėse su Los Andželo „Lakers“ mūsiškis ne tik pelnė 16 taškų, bet per vieną kėlinį atkovojo net 8 kamuolius. Nenuostabu, kad po itin svarbios pergalės lietuviui pagyras žarstė tiek „Nuggets“ žaidėjai, tiek JAV žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Prisikėlė pats ir prikėlė komandą

JAV dienraštis „The Denver Post“ teigia, kad daug kas jau buvo nurašę L. Kleizos galimybes būti naudingam savo komandai serijoje prieš „Lakers“, bet viską aukštyn kojom apvertė ketvirtadienio rungtynės. Jose sutrumpintai L. K. vadinamam puolėjui vyriausiasis „Nuggets“ treneris George'as Karlas suteikė netikėtai daug – net 22 minutes žaidimo laiko ir lietuvis gautą progą išnaudojo su kaupu.

REKLAMA

L. Kleiza į aikštelę pirmą kartą įžengė likus iki pirmojo kėlinio pabaigos 1 min. 22 sek ir iš karto įsmeigė tritaškį bei sumažino šeimininkų „Lakers“ ekipos persvarą iki šešių taškų – 29:23. Tiesa, ji dar labiau išaugo antrajame kėlinyje (41:27). Vis dėlto svečiai iš Denverio neskubėjo sudėti ginklų, o visą komandą prikelti pabandė būtent L. Kleiza. Mūsiškis vien per antrąjį ketvirtį, kuriame žaidė kiek daugiau nei 10 minučių, pelnė 8 taškus (įmetė 2 tritaškius ir du baudos metimus) bei sugriebė net 8 kamuolius, iš kurių 3 puolime.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgainiui iš lietargo miego pabudo ir kiti „Nuggets“ krepšininkai. Jie spurtavo 27:14 ir po dviejų kėlinių nuo Kobe Bryanto vedamos „Lakers“ kariaunos atsiliko jau tik vienu tašku – 54:55. Antroje susitikimo pusėje jau virė lygi kova, o L. K. pelnė dar 5 taškus ir kartu su „Nuggets“ komanda šventė dramatišką pergalę 106:103 bei išlygino serijos rezultatą 1:1.

L. Kleiza nugalėtojams per aikštelėje praleistas 22 minutes iš viso pelnė 16 taškų (1/1 dvitaškis, 4/7 tritaškių, 2/2 baudų). Rezultatyviau už jį pasirodė tik pripažinti „Nuggets“ lyderiai – Carmelo Anthony ir Chauncey Billupsas, atitinkamai surinkę 34 ir 27 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. R. Smithas: „L. K. atliko fantastišką darbą“

Po sėkmingai pasibaigusio mačo „Nuggets“ strategas George'as Karlas pirmiausia išskyrė būtent Lietuvos atstovą:

„Nemanau, kad be Lino Kleizos būtume laimėję. Jis mums padovanojo du kozirius – tritaškius ir atkovotus kamuolius. Ir tai padarė pačiu svarbiausiu metu, kai „Lakers“ kontroliavo padėtį ir pirmavo dviženkliu skirtumu.“

Treneriui antrino ir šioje serijoje kol kas blankiai atrodantis puolėjas J. R. Smithas:

„L. K. atliko fantastišką darbą. Jis padarė visa tai, ko ir yra tikimasi iš vyruko, pakilusio nuo atsarginių žaidėjų suolo: vieną po kito šaltakraujiškai realizavo metimus, greitai bėgiojo po aikštę ir neįtikėtinose situacijose atkovojo kamuolius. Jis mus tiesiog tempė į priekį.“

REKLAMA

„Žinau, kaip yra sunku, kai tavo žaidimo laikas yra ribotas. Su tuo aš susidūriau praėjusiais metais. Nesi tikras, kiek minučių būsi aikštėje, ir tai tikrai neprideda pasitikėjimo savimi, nes pradedi manyti, kad ir kiti tavimi nepasitiki – tiek treneris, tiek komandos draugai. Bet L. Kleiza šį kartą su tuo puikiai susitvarkė,“ – pridūrė J. R. Smithas.



L. Kleiza: „Tai puikus jausmas“

L. Kleiza po įspūdingo mačo taip pat neslėpė džiaugsmo, skirtingai nei po pirmosios Vakarų konferencijos finalo dvikovos, kai žaidė tik 7 minutes ir nė karto net nemetė į krepšį.

REKLAMA

Lietuvis tikina, kad stengėsi išlaikyti stabilią savo formą visą sezoną, bet kai vienu metu išsimušė iš ritmo ir „prarado“ metimą, pasitikėjimas savimi taip pat susvyravo:

„Kartais būna sunku. Nors laimime vienas rungtynes po kitų, prie pergalių svariai prisidedu ne visada. Bet turi būti pasiruošęs ir laukti savo valandos. Kiekvieną dieną atkakliai dirbu treniruotėse ir tai taip pat nenueina veltui. Šiandien kaip tik gavau progą pasireikšti ir sugebėjau ją išnaudoti.“

„Manau, neblogai žaidžiau ir serijoje prieš Naujojo Orleano „Hornets“, bet paskutinį mačą stebėjau nuo atsarginių suolo. Su Dalaso „Mavericks“ klubu negavau daug laiko, tačiau dabar viskas iš naujo ir visų dėmesys nukreiptas į „Lakers“. Tai, kas buvo anksčiau, turime pamiršti. Džiaugiuosi, kad pasitaikius progai įrodžiau savo vertę. Tai puikus jausmas,“ –  prisipažįsta L. Kleiza.

Priminsime, kad trečiosios serijos iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos šeštadienio naktį Denveryje.

Siūlome pažiūrėti antrojo susitikimo tarp „Lakers“ ir „Nuggets“ įdomiausius epizodus:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų