REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos socialistai teigia, kad Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis yra vienas blogiausių pasaulio politikų, o patys lenkai yra pernelyg fanatiški katalikai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento rinkimuose kandidatuojanti Katalonijos socialistų partija išleido plakatą, kuriame pavaizdavo įtakingiausius Europos ir pasaulio dešiniųjų politikus. Plakate vaizduojamas buvęs Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas, buvęs JAV prezidentas George'as W. Bushas, buvęs Ispanijos premjeras Jose Maria Aznaras, Italijos vyriausybės vadovas Silvio Berlusconis ir Lenkijos prezidentas L. Kaczynskis.

REKLAMA

Plakato apačioje puikuojasi šūkis „Jie taip pat nori pakeisti pasaulį“. Šiuo šūkiu Katalonijos socialistai bando įtikinti, kad jų idėjos apie pasaulio valdymą yra geresnės nei dešiniųjų, kurie keistų pasaulį bloga linkme.

Ispanijos socialistų darbininkų partija, kuri yra sudariusi sąjungą su Katalonijos socialistais, savo rinkiminės kampanijos metu taip pat kalba apie Lenkiją. Trumpame vaizdo klipe žaidžiama apie dešiniuosius politikus sukurptais stereotipais. Taip stengiamasi atbaidyti rinkėjus nuo minties balsuoti už dešiniųjų kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

Klipe rodomas lenkų kunigas, kuris teigia, kad Europoje yra vietos tik vienai religijai, Vokietijos neonacis, kuris teigia, kad homoseksualumas yra liga, Italijos fermeris, kuris aiškina, kad globalinis atšlimas yra melas, olandų barmenas, kuris skundžiasi, kad imigrantai pavagia vietiniams skirtas darbo vietas, anglė moteris, pasisakanti už privačią sveikatos apsaugą, prancūzė, kuri remia mirties bausmę ir ispanas, kuris teigia, jog kompanijos turi teisę atleisti darbuotojus.

Per visą klipą girdimas ES himnas, o klipo gale teigiama: „Nesvarbu, ką jie galvoja, svarbu už ką jie balsuos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų