REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Kaune – miesto šventė

Šį savaitgalį Kaune vienuoliktą kartą rengiama miesto šventė „Kauno dienos“. Penktadienį prasidedančios šventės šūkis – „Kaunas – Lietuvos širdis“, o renginiai skirti Laikinosios sostinės 90-mečiui ir Lietuvos vardo 1000-mečiui.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės atidarymui skirtas teatralizuotas muzikos vakaras „Kaunas – Laikinoji sostinė“ vyks penktadienį vakare Rotušės aikštėje. Jame bus galima išvysti Merūną Vitulskį, Liudą Mikalauską, Ramintą Vaicekauskaitę ir kitus atlikėjus, o renginį ves Marius Jampolskis.

REKLAMA

Šeštadienio vakare Rotušės aikštėje išskirtinį koncertą Kaunui surengs Andrius Mamontovas, pažadėjęs, kad jo pasiklausyti susirinkę kauniečiai išgirs daug seniai girdėtų, koncertuose geriausiai pripažintų kūrinių.

Šventės uždarymas įvyks tą patį vakarą prie Kauno pilies. Čia vyks teatralizuotas koncertas, kuriame dalyvaus visas būrys žinomų Lietuvos dainininkų: Veronika Povilionienė, Jurga Šeduikytė, Jonas, taip pat modernaus šokio teatras „Aura“, ugnies šou trupė „Ugnies valdovai“ ir kiti atlikėjai bei kolektyvai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Kauno dienų 2009“ šventę rengiančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktoriaus Albino Vilčinsko, šį koncertą turėtų vainikuoti tūkstančio degančių žibintų pakilimas į dangų.

„Tai turėtų būti įstabiausias ir gražiausias reginys: esant tinkamoms oro sąlygoms sutemus į dangų pakils 1000 degančių žibintų – tūkstantis širdžių, simbolizuojančios Lietuvos vardo tūkstantmetį. Tai iki šiol Lietuvoje nematytas reginys“, - tvirtina A. Vilčinskas

Tą patį vakarą susirinkusieji prie Kauno pilies pamatys ir fejerverką, kurį savo iniciatyva miestui padovanojo kosmetika prekiaujanti įmonė „Eurokos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventės atidarymo ir uždarymo koncertus filmuos Lietuvos televizija.

Iš viso „Kauno dienų 2009“ programoje numatyti 56 projektai, juose dalyvaus apie 3500 įvairių stilių bei žanrų atlikėjų. Dauguma renginių vyks Laisvės alėjoje ir senamiestyje. Scenos bus įrengtos Rotušės aikštėje, prie Muzikinio teatro, Kauno pilies, Arkikatedros ir istorinės Prezidentūros kiemelyje.

Kauniečiai ir miesto svečiai galės išvysti ne tik atlikėjų pasirodymus, bet ir tokius renginius kaip mokslo festivalis „Pamatyk kitaip“, istorinės technikos paradas, MTB dviračių varžybos, „Teobuse“ vyksiantis karaokė konkursas „Dainuoju Kaunui“ ir daugelį kitų.

Šį kartą Kaunas sulauks dvigubai daugiau prekybininkų nei pernai. Tautodailininkai, įvairiausių sričių amatininkai prekiaus miesto centre ir senamiestyje. Tarp jų bus ir svečių iš kaimyninių šalių: Suomijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų