REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė Medžioklės įstatymo projektui, kuriuo norima uždrausti sodybų ar negyvenamų patalpų savininkams perėjimo metu naikinti varninius paukščius.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar galiojantis Medžioklės įstatymas numato, kad sodybose ir negyvenamuose pastatuose objektų savininkai turi teisę, nepaisydami nustatytų medžioklės terminų, gaudyti bei pasiimti plėšriuosius medžiojamuosius žvėris ir varninius paukščius. Ši veikla nelaikoma medžiojimu ir ją vykdantis asmuo neprivalo būti medžiotojas.

REKLAMA

Seimui siūloma naikinti išlygas dėl varninių paukščių. Kaip teigė klausimą pristatęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, panaikinus išlygą, būtų draudžiama naikinti varninius paukščius tuo metu, kai jie peri - t. y. du mėnesius, balandį ir gegužę.

Pataisa teikiama siekiant į Lietuvos teisinę sistemą perkelti 1979 metų balandžio 2 dienos Europos Tarybos direktyvos dėl laukinių paukščių apsaugos reikalavimus. Europos Komisijos nuomone, Tarybos direktyvos 79/409/EEB dėl laukinių paukščių apsaugos 9 straipsnio 2 dalies nuostatos nėra tinkamai perkeltos į Lietuvos nacionalinę teisę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų