REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj Vilniuje prasideda trečiasis salsos festivalis

Rytoj sostinėje startuoja tris dienas truksiantis trečiasis tarptautinis salsos festivalis, kurio organizatoriams – Vilniuje veikiančiai salsos mokyklai „Salsa Sisters“ – pavyko pasikviesti ne vieną pasaulinio lygio žvaigždę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir ankstesniais metais, festivalio programa labai įvairi, nes orientuojamasi į skirtingų pomėgių ir poreikių žmones: vyks salsos muzikos ir šokių koncertai, vakarėliai su salsos muziką grojančiais didžėjais, vienintelio Baltijos šalyse salsos orkestro pasirodymas ir visa serija salsos pamokų, kurių lygį dalyviai galės pasirinkti pagal savo asmeninius sugebėjimus.

REKLAMA

Dalyvių patogumui šiais metais visas tris festivalio dienas – nuo gegužės 22-osios iki 24-osios – dauguma renginių vyks toje pačioje vietoje – Lenkų kultūros centre, kuris savotiška festivalio būstine tampa trečius metus iš eilės. Be to, du vakarėliai numatyti klube „Tarantino“.

„Mums, kaip organizatoriams, bene smagiausia, kad kasmet festivalis auga – ir kiekybiškai, ir kokybiškai. Taigi, ir šiųmetinė salsos šventė bus dar įspūdingesnė už abi pirmąsias. Atvažiuoja visas būrys puikių salsos mokytojų iš įvairių šalių, o renginių sąrašas toks, kad bent kažką išsirinkti galės visi, kuriems įdomi salsos kultūra“, – kalbėjo viena iš festivalio organizatorių Ieva Dadurkaitė.

REKLAMA
REKLAMA



Aleksandro Kunicko nuotr.

Bene ryškiausios festivalio žvaigždės – šokėjai Ana ir Joelas Masacote‘ės iš Jungtinių Valstijų, per kelerius pastaruosius metus pelnę išskirtines žiūrovų simpatijas daugelyje pasaulio šalių. Šis itin artistiškas vyro ir žmonos duetas į salsos kompozicijas įpina šiuolaikinio šokio ir baleto elementų, nebijo drąsių choreografinių ir muzikinių interpretacijų.

Dar du tarptautinio lygio salsos mokytojai – Super Mario ir Moe Flex – atvyks iš Jungtinės Karalystės. Pirmasis, salsą šokti praėjęs tik prieš dešimtmetį, jau netrukus buvo pramintas „milijono judesių žmogumi“ dėl unikalaus sugebėjimo kurti daugybę gražių, meistriškų, bet lengvai atliekamų judesių kombinacijų. Šiandien Super Mario yra vienas žinomiausių salsos instruktorių pasaulyje, jis vedė pamokas daugiau kaip 50-yje šalių. Jo kolega Moe Flex už nesenkantį entuziazmą ir puikią nuotaiką pelnė choreografo-linksmuolio reputaciją ir „plačiausios salsos šypsenos“ pravardę. Moe Flex sukūrė ryškiai savitą mokymo stilių ir salsos pasaulyje yra itin vertinamas už ypatingą ritmo jausmą ir pavyzdinį kūno judesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp salsos šokio mokytojų – ir du lietuviški veidai: Londone gyvenanti Aistė Kalabuchova ir festivalį organizuojančios salsos mokyklos „Salsa Sisters“ viena iš steigėjų Ieva Dadurkaitė. Be to, salsos šokio seminarus ves dar beveik 10 meistrų: Mambomike ir Brianas van der Kustas iš Nyderlandų, Jamaikos ir Jungtinės Karalystės pilietybes turinti Andrea Stewart, Nemanja Sonero iš Serbijos, Anna Bagdasarian ir Raimonds Balins iš Latvijos, Estijos atstovė Eldina ir dar keli mokytojai iš kitų šalių.

Vakarėlių dalyvius šokdins trys salsos didžėjai: DJ Mauri iš Nyderlandų, Nemanja Sonero iš Serbijos, o taip pat vilnietis DJ Weedska, grojęs ir dviejuose pirmuosiuose salsos festivaliuose. Ypatingas festivalio koncertas vyks gegužės 23 dieną: gros „Baltic Salsa Orchestra“, scenoje pasirodysiantis su dainininku iš Argentinos Federico Manzanaresu.

Jei pageidautumėte daugiau informacijos, prašome kreiptis:

Ieva Dadurkaitė, viena iš III tarptautinio salsos festivalio organizatorių

Tel. 8 682 78474; el. paštas: [email protected]

Išsamios informacijos apie festivalį rasite internete – www.salsafestival.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų