REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdančiųjų frakcijų atstovai sutarė, kad reikėtų išanalizuoti ir įvertinti 2004-2008 metais šalyje vykdytą finansų politiką ir jos padarinius finansų sistemai.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš idėjos autorių konservatorius Vitas Matuzas BNS sakė, kad toks tyrimas būtinas norint išvengti panašių klaidų ateityje.

REKLAMA

"Reikia išsiaiškinti, kas buvo padaryta, kam teikti prioritetai, kokių klaidų padaryta. Tai būtina padaryti, kad daugiau taip neatsitiktų, kaip nutiko dabar", - sakė jis.

Juoba kad, anot jo, esama duomenų, jog valstybę gali ištikti dar viena ekonominė ir finansinė duobė. "Žinant buvusias klaidas būtų galima suvaldyti tokius procesus", - svarstė parlamentaras.

Pagal parengtą projektą šį darbą ketinama pavesti laikinajai Seimo tyrimo komisijai. Jai turėtų padėti ekspertai, finansininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V.Matuzo, valdančiosios frakcijos trečiadienį sutarė, kad pastarųjų ketverių metų finansų politikos analizė būtina. Per savaitę planuojama sutarti dėl konkrečių tikslų ir terminų.

Konservatorius siūlo, kad tyrimą laikinoji komisija turėtų atlikti per porą mėnesių.

2004-2008 m. Vyriausybei vadovavo Socialdemokratų partijos atstovai. Nuo 2004 m. lapkričio 29 d. iki 2006 m. birželio 01 d. premjero pareigas ėjo Algirdas Brazauskas, o valdančiąją koaliciją sudarė socialdemokratai, Darbo partijos, Naujosios sąjungos ir Valstiečių liaudininkų sąjungos atstovai.

Nuo 2006 m. liepos 6 d. iki 2008 m. lapkričio 17 d. Ministrų kabinetui vadovavo Gediminas Kirkilas. Iš koalicijos pasitraukus "darbiečiams", kurį laiką mažumos Vyriausybę rėmė opozicijoje buvusi Tėvynės sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų