REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pareigų nušalinta Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja Anželika Šimaitienė nepagrįstai reikalauja, kad jai būtų išmokėtos nėštumo ir gimdymo bei motinystės pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Savo sprendimą teismas motyvavo tuo, kad nuo 2006 m. nuo pareigų nušalintai teisėjai nėra skaičiuojamas ligos ir motinystės stažas, todėl jai nepriklauso ir minėtos išmokos.

REKLAMA

A.Šimaitienė prašė jai priteisti iš "Sodros" nėštumo ir gimdymo pašalpas nuo 2008 m. sausio 30 d. iki birželio 3 d. bei motinystės pašalpą nuo birželio 4 d. iki lapkričio 11 d.

Ji teigė esą neteisinga jai nemokėti šių pašalpų, nes ji nėra atleista iš teisėjos pareigų, tad esą nenutrūko ir ligos bei motinystės stažas.

Prezidentas Valdas Adamkus 2006-ųjų vasario 21-ąją sustabdė A.Šimaitienės įgaliojimus bei davė sutikimą patraukti ją baudžiamojon atsakomybėn, suimti ir kitaip suvaržyti jos laisves. Nuo to laiko ji neužima teisėjos pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėja A.Šimaitienė ir teismo sekretorė kaltintos suklastojusios dokumentus 2002-aisiais nagrinėtoje civilinėje byloje. Joje Vilniaus miesto savivaldybė bylinėjosi su pensininke, kuriai teisėjos sprendimu leista privatizuoti butą. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai išsiaiškino, kad į vieną teismo posėdį neatvykusi Vilniaus miesto savivaldybės valdininkė protokole buvo pažymėta kaip dalyvavusi bylos nagrinėjime.

Po ilgo teismų procesų Kauno apygardos teismas praėjusių metų vasarį nutarė, kad A.Šimaitienė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir padarė didelę žalą valstybei, tačiau nepakako įrodymų, kad ji, veikdama kartu su sekretore, suklastojo dokumentus.

Teismas konstatavo, kad abi kaltinamosios negali būti patrauktos baudžiamojon atsakomybėn, nes pagal padarytas nusikalstamas veikas numatomas penkerių metų senaties terminas, kuris baigėsi 2007 metų vasarą.

Vykstant teismų procesams A.Šimaitienei gimė vaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų